מסיבת רווקים ורווקות משותפת, כשמה כן היא. ערב אחד אשר מחליף את שתי המסיבות הקלאסיות בו מתכנסים כל החברים של הזוג לחגיגה אחת אחרונה לפני החגיגה האמיתית. הקונספט של האירוע יכול להיות זולה על הים לסוף שבוע שלם, טיול ג'יפים בנגב, סגירת מועדון או לופט ללילה ועוד הרבה דוגמאות.
למי זה מתאים?
לא לכל זוג. כלומר, רוב המתחתנים יעדיפו לערוך שתי מסיבות. מסיבת רווקות בנפרד ממסיבת הרווקים. הקונספט של מסיבה משותפת יכול להתאים לזוג שמתחתן יחסית מאוחר בין החברים וכולם כבר קצת שבעים ממסיבות רווקים סטנדרטיות. יכול להתאים מאוד גם לזוג אשר חולק הרבה חברים משותפים כאשר הקירבה היא לא רק על פי מין. כלומר, לכלה יש חברים גברים טובים מאוד וכך גם לחתן. הרי מטרת ערב הרווקים או רווקות הוא לעשות כיף ולחגוג יחד עם החתן או הכלה. אם מה שעושה להם טוב הוא לחגוג יחד, מדוע לא?
יתרונות
ראשית, יש חסכון משמעותי בעבודת ההכנה של החברים בכל הקשור למסיבת רווקים רווקות משותפת. במקום לארגן שתי מסיבות יש לארגן רק אחת. שנית, לרוב, יש חסכון בעלויות. הלוקיישן, האוכל, השתייה והתוכנית האומנותית (אם יש) מתחלקים על יותר ראשים. נוסף, אירוע בסגנון הזה יוצר קירבה והיכרות בין הרבה חברים קרובים של הזוג אשר יגיעו לחתונה בציפייה גדולה יותר ומתוך כל גם יוכלו לעשות יותר שמח לאורך האירוע.
חסרונות
כבר ציינתי זאת לפני כן, אבל הקונספט צריך להיות מקובל על שני בני הזוג. כלומר, זה לא יכול להיות הפתרון של הכלה לוודא שהחתן לא מזמין חשפנית למסיבת הרווקים שלו. בעצם, החתן והכלה הם אלה שצריכים ליזום את המהלך ולא החברים. בנוסף, אם החתן אוהב לינה בשטח והכלה קצת יותר מפונקת לדוגמא. ייתכן ונפיק אירוע שבו רק אחד מהם יהיה מרוצה. לבסוף, קשה להתעלם מהמסורת ארוכת השנים של מסיבת רווקות או מסיבות רווקים נפרדות והחוויות הסודיות שמתרחשות בהן. הרי בפני הזוג עומדות שנים ארוכות של בילוי משתף. אולי עדיין שווה להעניק להם ערב אחד אחרון בנפרד?