זה דבר ידוע שכשמשפצים בית, יש לוודא שהשיפוץ יהא פרקטי, כוונתי היא, שהדירה תהיה מחולקת בצורה הגיונית, שהסלון יהיה מספיק רחב וכדומה. אך עדיין חלק ניכר מהאוכלוסיה מתעלמים מהחשיבות הרבה של החדר הנ''ל. בפוסט זה אתן לכם הצעות הקשורות בשיפוץ מטבחים כ1 מהמקומות החשובים ביותר בדירתכם.
פרט לקביעת הידידותיוּת למשתמש במטבח הביתי - מה שכנראה ישתנה בכל בית לפי צרכים אינדבידואליים, חדר זה עלול להיות מוקד לפציעות לא נעימות: החל מפגיעות ספונטניות עקב נפילות כלים ממדפים חלשים ועד לחריכות רציניות - בעקבותטעות במיקום של תנור. חוץ מזה, חדר מטבח שאינו מעוצב כהלכה, עלול להוות מקור רציני של עובש ובקטריות.
מה חשוב לדעת? מידע בנושא מטבח איטלקי.
בראש ובראשונה, המטבח חייב להיות אוורירי מאוד. חשוב להתקין חלונות ופתחי אוורור. אמליץ לדאוג שהמטבח ממוקם באיזור בו קיימת זרימת אוויר.
בבית של משפחה, המטבח יצטרך להיות גדול ומתוכנן בקפידה; בלי כל הזמן להתכופף או להתרומם. ודאו שקיים מרווח מספק בין הארונות לתנור, למצבים בהם תצטרכו להתכופף.
גם למענכם ולטובת הפעוטות, תצטרכו ללטש זויות של המשטחים והארונות.
מקמו את הטוסטר מתחת לגובה העיניים, כדי שלא תאלצו להימתח כשאתם מוציאים ממנו תבנית לוהטת.
מומלץ שכל כלי המטבח ימוינו על סמך אופן השימוש בם; כפות וכפיות במתקן על השיש, חומרי ניקוי באזור פחות נגיש וכיו''ב.
לתאורה חשיבות גבוהה, מומלץ לבנות הקיטצ'ן אסקטרה מואר. עוד דבר חשוב, עדיף לסדר התאורה - באופן שתיצור צל מינימאלי. כדאי להשתמש בפלורסנטים ונורות ליבון. כדאי לכם אף להציב תאורות עדינות בארונות הגבוהים.
בשלב הזה איני מתייחס לדיני כשרות וכו', מהסיבה שזה עניין אינדווידואלי. נכתבו פה הצעות לשיפור הנוחות הגופנית, אבל גם מפאת סוגיית הכשרות אפשרי למצוא רעיונות שישפרו את החווייה.
איך נתכנן את הקיטצן המועדף?
בתקופה האחרונה, הרבה מקומות מעסיקים יועצי ארגונומיה, שיקלו עליכם להחליט על עיצובו של המטבח ברוח הדרישות שלכם, על פי מספר האנשים החיים בדירה וביחס להיקף החדר - וייתנו טיפים ספציפיים.
עדיף לא להנדס ה''קיטצן'' בהעדר להתייעץ עם מקצוען מנוסה כצעד ראשוני, ולו רק כי לרפרף בפוסטים באינטרנט לאו בהכרח ייתן כול המרכיבים ואפשרי שתדלגו על מס' דברים קריטיים. מלבד זאת, תחום הארגונומיה מאוד דינמי ומשתנה עם הזמן, לפיכך, חשוב להיות מעודכנים בנושא.
בנוסף ליועצי ארגונומיה, צריך לשוחח עם חשמלאים ואינסטלטורים לפני התכנון, כפי שצריך לנהוג לפני כל חדר. היהירות עלולה להוביל אותנו 'לשרוף'' נתח מכובד מהחסכונות סביב חדר, שרחוק מלהיות פונקציונלי בכלל.
אני מקווה שהמאמר עזר בצורה כלשהיא, לראות את הרעיון הכולל. מניסיוני הפרטי הבנתי שאין לקחת בקלות דעת אף חלק בדירתכם החדשה, אפילו כשאתם לא משתמשים בו בקביעות.
לעוד מידע גלשו ותקבלו ב-מטבח אנגלי או פנו אליי בתגובה לפוסט זה .