אנו קונים מוצרי מזון מוכנים כל יום. מוצרים אלו מכילים בדרך כלל סוכר בכמות גדולה, ואנו כלל לא יודעים שהיא שם.
צריכת סוכר בכמות מתאימה חשובה מאוד בחיי היום יום ובוודאי בזמן שאנו נמצאים בתהליך של דיאטת הרזיה. יש לנו דרך מצויינת לבדוק כמה סוכר יש במוצר שאנו מעוניינים לרכוש.
תווית המזון הצמודה למוצרי המזון שאנו רוכשים, מאפשרת לנו לדעת את שם המזון, כמותו באריזה, מרכיביו, שם היצרן שייצר אותו, ארץ הייצור, ערך תזונתי של המוצר ועד מתי טוב להשתמש בו לאכילה. כמו כן תמצאו את שם היבואן (למוצר המיובא), הוראות אחסון , הובלה והוראות שימוש.
הדבר החשוב ביותר שאנו יכולים ללמוד מהתווית הוא הרכבו של המזון. רכיבי המזון מפורטים בה בסדר תכולה יורד. המרכיב שכמותו היא הגדולה ביותר יופיע ראשון והמרכיב שכמותו היא הקטנה ביותר, יופיע אחרון ברשימת הרכיבים.
מלכודות למרכיבי מזון סמויים נמצאות בלא הרף במוצרים שאנו רוכשים.
היצרנים מנסים להעלים מאתנו סוכרים, מלחים, שומן טראנס, חומרים משמרים, צבעי מאכל רעילים ומה לא.
לעיתים הם דווקא מנסים לגרום לנו לחשוב שיש מרכיב מסוים במוצר, למרות שלמעשה הוא ממש לא נמצא שם.
כאמור, אני אתמקד במלכודת שמהווה בעיה עבורנו גם ביום יום ובעיקר בזמן דיאטה:
סוכר סמוי
אנו נמצא אותו מופיע כך:
קחו בחשבון, כל אלו הם למעשה סוכר לכל דבר ועניין. אם אתם רוצים או צריכים להימנע מסוכר מכל סיבה שהיא, חפשו אותו במרכיבי המוצר, שם הוא מסתתר.
נוכחות הסוכר תבוא לידי ביטוי בכמות הפחמימות אשר מופיעה בתווית המוצר. במידה וערך זה גבוה בצורה חשודה, הרי שהמוצר כולל סוכרים שהוספו לו, ולא משנה הסיבה (בד"כ שיפור הטעם או ניסיון להארכת חיי מדף).
שתי הערות נוספות לגבי סוכר:
1. כאשר רשום כי המוצר "ללא סוכר" - המוצר אינו מכיל סוכר אך יכול להכיל הרבה שומן כמו למשל שוקולד ללא סוכר שמכיל 36 גרם שומן ל- 100 גרם שוקולד.
2. כאשר רשום "ללא תוספת סוכר" - המוצר אינו מכיל תוספת של סוכר, אך מכיל סוכר כחלק מרכיביו הטבעיים. למשל ריבות ללא תוספת סוכר מכילות את הסוכר הטבעי שנמצא בפרי. כמו כן המוצר יכול להכיל כמות גבוהה של שומן.