יום היפוך .
שימו לב לכותרת: זה לא "יום הפוך" – כאלה יש לנו בשפע, לצערנו, גם מבלי שנתכנן אותם. כאן הכוונה היא בסך הכול ליום בו עלינו לארח את אחד – או יותר – מבין הנכדים שלנו, למשל משום שהוא מצונן, חלילה.
בואו נציע לו – או להם – להתחלף בתפקידים: הוא יהיה הסבא – או הסבתא – ואת תהיי הנכד. זה אומר שהוא צריך לנסות לפנק אותך ואת צריכה להתפנק אצלו. נראה אותו!
נתחיל מהגרדרובה. את לא צריכה ללבוש ג'ינס קרוע וגופיה, אבל כדאי שתלבשי משהו "זרוק" או לפחות ספורטיבי. פתחי את הארון לפני הנכדה ותני לה לבחור לפחות פריט אחד מהגרדרובה – משהו שהיא יכולה ללבוש, גם אם זה מצריך חגורה או סיכת בטחון – ליתר בטחון.
נעבור כעת לפעילות הוורבלית – כלומר, לדיבורים השוטפים. הנכד צריך לנסות לדבר בסגנון שלך – וגם במבטא שלך, אם יש כזה. את, מצדך, מוזמנת לחקות את הסלנג שלו, כולל טעויות כגון "שני בנות" או "שלוש עצים". מעניין אם גם הנכד ינסה לתקן את הטעויות, כפי שאנחנו עושים בדרך-כלל...
אם הנכד מרבה להשתמש בביטוי הנפוץ בימינו ובין נכדינו: "לא בא לי" – הנה לך הזדמנות פז לזרוק על ימין ועל שמאל ש"לא בא לך".
אגב, אם יש לו טריקים ושטיקים שאת פחות אוהבת, הנה לך אפשרות להראות לו איך הקונצים שלו נראים בעין זרה. מעניין מה זה יעשה לו....את עוד עשויה להיות מופתעת, כשתגלי שלראות את עצמו בראי, לבחון את התנהגותו מבחוץ, תתרום לשינוי חיובי בהתנהגותו.
נסי לעשות לנכד "שיקוף". הכוונה היא לכך שאם יש לנכד התנהגות שמפריעה לך, זה הרגע בו את מוזמנת לחקות את הקטע המפריע ולעשות אותו. נניח, למשל, שהוא נוהג לשחק בשיער בצורה מוגזמת (הכוונה לא לחזרות לקראת הופעה במחזמר "שיער", אלא סתם משיכת השיער שלו לכל מיני כוונים מנוגדים לנטיית הצמיחה הטבעית של השערות). תתחילי גם את לשחק בשיער שלך, כך שהנכד יבין איך זה נראה לצופה מהצד. אתה , סבא, אם אתה קרח, תהיה לך בעיה טכנית קטנה – אבל תנסה להתגבר עליה!
נניח, למשל, שהנכדה מכרסמת ציפורניים . נסה גם אתה, סבא, לחקות אותה – על אף שאני משוכנעת שטעמת בחייך גם מעדנים טעימים יותר.
אני משוכנעת שהיום הזה יוסיף לכם המון צחוק ושמחת חיים – ואולי נציגי הדורות ילמדו דבר או שניים על עצמם ועל זולתם.
יום כיף לכם!
עוד רעיונות לבילוי עם הנכדים תמצאו באתר:
מעניין את הסבתא