בעשורים האחרונים הפכה הודו לאחד היעדים האהובים ביותר על תרמילאים ותיירים מישראל, ורבים נוהרים מדי שנה אל המדינה הגדולה על מנת להתוודע אל קסמן של דרכי חיים שונות. למעשה, בקרב צעירים שלאחר השירות הצבאי נחשב טיול להודו כמעט בגדר חובה, שכן השהייה הארוכה במדינה הזולה מעניקה הזדמנות לפריקת מתחים, להגשמת חלומות ולשאיפה עמוקה מרוח החופש לפני הכניסה לחיי האזרחות.
כיצד מגיעים להודו
ראשית, חשוב לדעת שבשנים האחרונות מוחמרות ההגבלות על קבלת ויזה להודו, ושכיום עומד הזמן המרבי המאושר לשהייה על חצי שנה בלבד. בקרב מטיילים צעירים ניכר ביקוש גבוה עבור טיסות להודו במחירים מוזלים, וכאלו אכן ניתן למצוא אם מוכנים להסתפק בחברת תעופה פחות מוכרת, בעצירות ביניים ביעדים שונים באסיה, או בטיסות צ'רטר היוצאות מעת לעת מנתב"ג. הטיסות נוחתות בשדות התעופה הבינלאומיים של ניו דלהי או של מומבאי, ושתי הערים מהוות נקודת פתיחה מצוינת לטיול במדינה.
טיפים לטיול
המסע הארוך למדינה מתפתחת צופן אתגרים רבים והתמודדויות לא צפויות, אותם ניתן לצלוח אם מקפידים על מספר כללים בסיסיים:
הלם תרבות – הודו ידועה כמדינה בעלת אורחות חיים יוצאות דופן, החל בהתנהלות היומיומית של תושביה ועד להסדרים אדמיניסטרטיביים קטנים וגדולים כאחד. לכן, מומלץ להתאזר בסבלנות וללמוד את קצבה של הארץ מבלי להיכנס לעימותים מיותרים.
התאמה לאופי המטייל – נהוג לחלק את תת היבשת ההודית לאזור הצפון והדרום. למי שמעדיף חופשה רגועה ושלווה בין נופים הרריים מומלץ לשים פעמיו אל הצפון, ומאידך מי שאינו נרתע מצפיפות ימצא באזור הדרומי מקדשים יפהפיים, שווקים נפלאים וגם חופי ים מצוינים.
עלויות – ליוצאים להודו לתקופה ממושכת מומלץ בחום לתכנן את ההוצאות הצפויות מבעוד מועד, על מנת להימנע ממפח הנפש שבשיבה מוקדמת מדי. יש לקחת בחשבון כי ההוצאה החודשית הממוצעת לתרמילאי בהודו עשויה לנוע בין 350 ל- 700 דולרים, כתלות ברמתם של אמצעי התחבורה והלינה.