ייבוא תכולת הבית מסין הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות ולא בכדי. איבזור הבית מאריחי קרמיקה, רצפה, ריהוט פנים וחוץ, מטבח וגופי תאורה יכול להגיע בארץ לסכומי עתק. בעזרת הייבוא האישי מסין מצליחים הבונים הישראלים לסיים את בנית הבית, לאבזר ולרהט אותו בחומרים איכותיים ואף לחסוך כסף.
במאמר זה אסקור עבורכם את התהליך, וההוצאות הנלוות לטיסה.
1. חברת תיווך - בתחילת התהליך יש ליצור קשר עם חברת תיווך ישראלית הנמצאת בסין. החברה אחראית על הקשר בן הקונה הישראלי לספקים הסינים, ומצמידה לקונה מתורגמנית מטעמם אשר אחראית לבצע הזמנה של הסחורה, איסוף ובקרת איכות לפני עליית הסחורה למכולה. עבור שירות זה המחירים נעים בן 5%-30% מעלות הקניה.
הקשר עם חברת התיווך הינו חשוב ומשמעותי. צריך לקחת בחשבון שמרבית הסינים אינם דוברים את השפה האנגלית, כך שהיכולת לתקשר איתם, להבין מאיזה חומר המוצר עשוי ולנהל איתם מו"מ הינו לפעמים בלתי אפשרי. כאן נכנסת לתמונה המתורגמנית שמכירה את השפה והתרבות. מעבר לכך, לא מעט שמענו על מקרים שבהם הסחורה לא הגיעה או שהגיעה סחורה פגומה או בצבע וחומר אחר ממה שהוזמן, הקשר עם חברת התיווך ובקרת האיכות אשר היא מבצעת אמור למנוע את עוגמת הנפש.
2. הכנות לקראת הטיסה- חשוב לבצע תהליך הכנה משמעותי לעיצוב הבית יחד עם מעצבת הפנים. ההכנה כוללת :
א. בחירת הקונספט העיצובי של הבית
ב. תוכניות של הבית
ג. תוכנית העמדת ריהוט כולל מידות מדויקות של הרהיטים שצריך לרכוש.
ד. תוכנית נקודות חשמל
ה. תוכנית מטבח
ו. תוכניות נגרות
ז. מפרט אלומיניום
ח. כתבי כמויות לרצפה ולחדרי הרחצה.
ט. כתבי כמויות לחיפויי קיר מיוחדים
בשלבי ההכנה ניתן להיעזר בקטלוגים ואתרי אינטרנט של חנויות בסין, על מנת להגיע מגובשים יותר. כמו כן, חשוב בעזרת מעצבת הפנים לחשוב על חלוקת לוחות זמנים נכונה על מנת להספיק בצורה מיטבית את כל הרכישות לבית.
3. השהיה בסין- הערים המרכזיות לייבוא אישי מסין הינם פושאן וגוואנזו. השהות בבית מלון בסין יכולה לנוע בן 130 ₪ ללילה ועד 250 ₪ בתנאים סבירים ביותר. ממליצה בחום ללון בעיר בה מיועדים להתבצע הקניות על פי לוחות הזמנים המתוכננים, על מנת לחסוך זמן ותשלום נסיעות לנהג צמוד.
המבחר בסין הוא עצום, האיכויות משתנות וחשוב להתלוות לאיש מקצוע או מעצב פנים שיכול לכוון למקומות טובים ואיכותיים יותר. אך גם כשמדובר על איכות המחיר משמעותית יותר זול מהארץ. לדוגמא: גוף תאורה שעלותו בארץ הינה 5000 ₪, רכשנו אותו בסין בעלות של 600 ₪.
מטבח בארץ שהגיע לעלות של 55,000 ₪, נרכש בסין ב- 40,000 ₪ כולל שיש וכיור, 2 ארונות לחדרי ילדים, ארון לחדר ארונות ו- 2 ארונות לחדרי רחצה.
בזמן הרכישות מקובל לתת מקדמה של בן 5%- 20%, ולאחר שהסחורה עולה לקונטיינר מעבירים את היתרה באמצעות חברת התיווך.
4. הגעת הסחורה לארץ- בנוסף להוצאות בסין ישנם הוצאות נוספות שיש לקחת אותם בחשבון: תשלום מכס, מע"מ, פריקת הקונטיינר והובלת הציוד. כמו כן, יש לשלם לאנשי מקצוע בארץ להרכבת הפריטים מטבח, דלתות, אלומיניום וכדומה.
לסיכום הדברים, הייבוא האישי מסין מאפשר לבונה הישראלי לבנות ולעצב את ביתו בצורה איכותית וללא פשרות, ובהוזלה של כ- 40% מהעלויות בארץ. טסתי, קניתי והתרשמתי, ברור לי שבבואי לבנות את ביתי הפרטי אטוס לסין לצייד אותו במיטב המוצרים והאיכויות, ואתם????
ליעד רוזנברג-סטודיו לעיצוב פנים, 0528287245