רפד - ואתם כמו חדשים
רפד הוא אולי לא רופא מנתח, אבל גם אצלו תשמעו מושגים כמו מתיחת פנים, שחזור ואפילו ניתוחים דחופים. אז נכון שמדובר על רהיטים ולא על בני אדם, אבל רפד מוצלח מתייחס לחפצים איתם הוא מתעסק באותה חרדת קודש. פעמים רבות מדובר על רהיטים בעלי ערך סנטימנטלי רב, אשר מלווים את בעליהם לאורך שנים ולעיתים אפילו לאורך דורות. עבודתו של רפד לא כוללת בנייה של רהיטים מנקודת ההתחלה, אלא שיפוץ ומתיחה עד כדי חידוש הרהיט כאילו הרגע יצא מפס הייצור המקורי. אם שאלתם את עצמכם כיצד הוא עושה זאת, באנו לפתור עבורכם את החידה.
רפד - שלבי העבודה
ניתוח ראשוני - רפד בבת-ים
לקוחות מגיעים אל הרפד בייאוש ומוסרים לו את הרהיט לאבחון ראשוני. לרוב מדובר על מוצא אחרון לפני שהרהיט ימצא את עצמו במזבלה העירונית. רפד שיודע את עבודתו ירגיע בשלב הראשון את הלחץ ויסתכל על הרהיט מכל הכיוונים לאחר בניית תכנית עבודה ראשונית במוח של הרפד הוא יודיע ללקוח האם הרהיט בר הצלה או שהוא סיים את תפקידו בעולם.
חומרי גלם
רפד מומחה יחליט עוד לפני שהוא מתחיל את עבודת השיפוץ של הרהיט עם אלו חומרי גלם הוא הולך לעבוד. לאחר קבלת ההחלטה הוא ייגש לחנות הקרובה ויקנה את המוצרים אותם הוא יצטרך בשלבים הראשונים של התיקון אותו הוא יבצע. כאשר עוסקים בשיפוץ ושחזור מדובר על חומרי הגלם הטובים ביותר מאחר והרהיט עצמו כבר עבר כמה גלגולים וצריך חומרים איכותיים במיוחד כדי לחזור ולהיות שמיש בעבור בעליו.
תיקונים ושיפוצים
זהו השלב הסופי בו כל רפד מחליט על דרך עבודה שייחודית לו. יש כאלו שיעדיפו להתחיל מהתחתית ולהמשיך מעלה, יש כאלו שיעדיפו אחרת, אך התוצאות כולן אמורות להיראות זהות. לאחר שהרפד יסיים עם הרהיט המיושן והבלוי שהגיע אליו רוב הלקוחות יהיו המומים למראה התוצאות. הרהיט הישן אותו הם מסרו לתיקון ייראה לכם כדבר האופנתי ביותר שהם ראו מעודם. לא תמיד צריך למהר ולקנות חדש, לפעמים ביקור פשוט אצל רפד ייתן תוצאות זהות ואפילו טובות יותר.