מבחן GMAT בנוי מארבעה חלקים: חלק של כתיבת חיבור, חלק של Integrated Reasoning, פרק GMAT כמותי ופרק GMAT מילולי. החלק הכמותי מהווה עבור רבים מוקד לחץ, מכמה סיבות: ראשית, יש רבים אשר תחום המתמטיקה עצמו מלחיץ אותם. שנית, השאלות הכמותיות במבחן GMAT שונות בסגנונן מן השאלות המוכרות לנבחנים במבחני מתמטיקה רגילים או בחלק הכמותי במבחן הפסיכומטרי. גם מאפייני GMAT כמותי מלחיצים: לחץ הזמן, העובדה כי לא ניתן לחזור אחורה ולתקן שאלות כל אלה מהווים גורמים המפעילים לחץ על הנבחנים. ישנם כמה טיפים ועצות אשר יכולים להקל על פתרון החלק הכמותי ועל בניית גישה נכונה אליו.
GMAT כמותי : טיפים ועצות
1 . מכיוון שמבחן GMAT הוא כה קריטי ועשוי לקבוע את עתידו של הנבחן, ומכיוון שהמבחן שונה במבנהו והרכבו מן הנוסח המוכר לנבחנים, מומלץ מאד להשקיע ולהירשם לקורס GMAT . בקורס עוברים על כל סוגי השאלות ולומדים טכניקות ושיטות כיצד להתמודד בהצלחה עם השאלות בחלק של GMAT כמותי. שיטות אלה לא ניתן ללמוד לבד, מספר או מאתר הקורס, אלא רק באמצעות מורים שהתמחו בפתרון השאלות למבחן זה.
2 . תרגול עצמי: ככל שמתרגלים יותר ויותר מכירים את סוג התרגילים ואת דרך החשיבה של כותבי המבחן.
3 . עריכת דוגמאות מבחן לפני שניגשים למבחן עצמו. דוגמאות מבחן יש באתר הרשמי של המבחן. כמו כן מי שישתתף בקורס GMAT ישתתף גם במבחנים רבים לדוגמה, בזמן אמת ובאופן שהם מוצגים במבחן עצמו. מבחנים לדוגמה מאפשרים לנבחן לאמוד את הקצב שלו לעומת הקצב הנדרש, ולהשתפר בהתאם.
כיצד להתמודד עם שאלות של GMAT כמותי?
אחת ההמלצות באתר הרשמי של המבחן היא, כי אם הנבחן נתקל בשאלה אשר הוא אינו יודע את התשובה הנכונה לגביה, מומלץ לו לפעול בשיטת האלימינציה, כלומר, לפסול תשובות שבטוח לא נכונות, ולנסות להגיע אל התשובה שנראית לו הכי נכונה. לא מומלץ סתם "לנחש" תשובה. כאשר מנחשים סתם, ללא מחשבה, סיכוי רב כי הניחוש יהיה לא נכון. תשובה לא נכונה, מורידה את רמת השאלות שמציג המבחן בפני הנבחן, ובעצם מורידה את ציונו.
כמה זמן להקדיש לכל שאלה?
החלק הכמותי של מבחן GMAT כולל 37 שאלות. כמות זו של שאלות יש לפתור תוך 75 דקות. פרק זמן זה מאפשר הקדשת 2-2.5 דקות לכל שאלה. לכן ההמלצה היא כי אם רואים אחרי 2.5 דקות כי עדיין רחוקים מן הפתרון, מומלץ להשתמש בשיטת האלימינציה ולעבור לשאלה הבאה.
אם הנבחן מתקשה בשאלה מסוימת ומקדיש לה 5 דקות עד שהוא מגיע לפתרונה, הוא גם מקצר לעצמו את הזמן שנותר ואת הזמן שיוכל להקדיש לשאר השאלות, וגם, מבטיח עליה ברמת הקושי של השאלה הבאה, דבר שיבטיח עוד שאלה שתדרוש זמן רב. לכן מומלץ להקפיד על פרק זמן של לא יותר מ 2.5 דקות לשאלה.
לימוד, תרגול ועמידה בזמנים, ישפרו את הסיכוי להצלחה בחלק GMAT כמותי.