מבחן GMAT מורכב מארבעה חלקים: כתיבת חיבור, פרק ה- Integrated Reasoning, פרק כמותי ופרק מילולי. מאמר זה יתמקד בפרק הכמותי במבחן, ויציע טיפים לניהול נכון של הזמן בפתרון חלק זה במבחן, כך שניתן יהיה לפתור כמה שיותר תרגילים בזמן הנתון.
מבחן GMAT משמש כחלק מתהליך הגשת המועמדות ללימודי מנהל עסקים בחו"ל. לפיכך עבור נבחנים רבים המבחן הינו צומת קריטי ומלחיץ. המבחן נערך באנגלית, בלחץ של זמן וברמת קושי עולה. לכן רמת המתח וההתרגשות של הנבחנים הולכת וגדלה. החלק הכמותי משמש מוקד לחץ מוגבר לנבחנים רבים החוששים מהחלק המתמטי. בחלק המתמטי במבחן לא ניתן להשתמש במחשבון או באמצעי עזר אחרים. כמו כן רמת הקושי, במידה ומצליחים לפתור נכון, הולכת ועולה משאלה לשאלה. לכן ישנה חשיבות רבה לקביעת אסטרטגיה נכונה לגבי ההתמודדות עם חלק זה עוד לפני שניגשים למבחן.
כיצד בנוי החלק הכמותי של מבחן GMAT ?
החלק הכמותי במבחן GMAT מורכב מ 37 שאלות אותן יש לפתור תוך 75 דקות. השאלות בנויות בסגנון רב ברירתי (שאלות אמריקאיות, בהן יש לבחור תשובה אחת מתוך כמה מוצעות). ישנם שני סוגים של שאלות: פתרון בעיות או שאלות הנקראות data sufficiency המציגות בפני הנבחן שאלה, וכן שתי אלטרנטיבות המתייחסות לנתונים הנדרשים לפתרון השאלה. על הנבחן להחליט איזו מהאלטרנטיבה היא הנכונה, או שאולי שתיהן.
המבחן הוא מבחן אדפטיבי אשר מתאים את עצמו ואת רמת השאלות שבו לרמתו של הנבחן. מכיוון שכך, לא ניתן לחזור לאחור ולתקן תשובות.
כמו כן, מבחינת הזמן וכמות השאלות הניתנת, על הנבחן להקצות למעשה 2-2.5 דקות בלבד לכל שאלה על מנת לסיים את המבחן.
כיצד לעבור את החלק הכמותי של מבחן GMAT בהצלחה?
1 . תרגול: תרגול מאפשר להיחשף לסוג השאלות המופיעות בבחינה ולתרגל אותן עד שהן הופכות מוכרות ולכן פחות מלחיצות. כמו כן תרגול משפר את הטכניקה ואת קצב פתרון השאלות.
2 . עריכת מבחנים לדוגמה תוך מדידת זמן. עריכת המבחנים לדוגמה נותנת לנבחן תמונה לגבי מהלך המבחן והזמן העומד לרשותו. היא גם נותנת לו אומדן לגבי הקצב שלו לעומת הקצב הדרוש ועד כמה עוד עליו להשתפר.
3 . רוגע ושיקול דעת: מכיוון שלחץ לא יעזור אלא עלול לפגום בביצועים, חשוב להשתדל להירגע. להקדיש זמן ותשומת לב לקריאת השאלות והתשובות לפני שמתחילים לפתור או לענות. קריאה מרפרפת של השאלות עלולה לגרום לאי הבנה ולפסילת תרגיל שיתכן שהנבחן היה פותר אותו נכון לו היה קורא אותו בריכוז ולעומק.
4 . להקפיד על עיקרון 2-2.5 דקות לשאלה ולא יותר. אם לאחר 2.5 דקות הנבחן עדיין אינו קרוב לפתרון השאלה יתכן ושווה לדלג על השאלה ולעבור לשאלה הבאה כדי לא להפסיד זמן.
ניהול נכון של הזמן בחלק הכמותי במבחן GMAT יסייע בסיכוי להשגת ציון גבוה בחלק זה של המבחן.