אם אתם עוקבים אחר מדורי הכלכלה בחודשים האחרונים בוודאי לא יכולתם להחמיץ את הכתבות הרבות שעסקו בגובה דמי הניהול שגובים בבתי ההשקעות השונים ובחברות הביטוח בעבור ניהול החסכונות שלכם.
גובה דמי הניהול בחברות הללו ניתן אמנם להפחתה באמצעות מו"מ קשוח מול החברות, אבל בסופו של דבר אין יותר מדי דרכים להפחית אותו בצורה משמעותית מכיוון שהדבר תלוי בעיקר ברגולציה הממשלתית. ועדת הכספים של הכנסת אמנם העבירה באחרונה רפורמה שנועדה להפחית את דמי הניהול, אבל בשורה התחתונה, עדיין חלק גדול מההכנסות שלנו שנצבר בחיסכון לטווח ארוך, עובר בסופו של דבר לידיהם של מנהלי ההשקעות.
לעומת זאת, אם אתם מנהלים חסכונות משלכם שלא באמצעות חברות הביטוח ובתי ההשקעות, אתם יכולים להפחית בצורה משמעותית את דמי הניהול כמובן עד לאפס. הדבר יכול להפיק עבורכם חסכון של אחוזים ניכרים מתיק ההשקעות שלכם. כמובן שהדבר מצריך אתכם בהשקעת זמן וברכישת ידע שתהפוך את ניהול ההשקעות העצמי ליעילה. עם זאת, כיום יש כלים רבים מאד שמאפשרים לכם לעשות זאת.
ראשית, המידע הכלכלי נגיש מאד ואפשר למצוא אותו בשפע של אתרים אשר מציעים בחינם או תמורת תשלום קטן עדכונים שוטפים משוק ההון, כך שהיתרון שהיה בעבר למנהלי תיקים בעצם החשיפה לחדשות נעלם לחלוטין. שנית, ניתן להירשם ללא מעט קורסים להכרת שוק ההון שיאפשרו לכם להכיר את המונחים ואת הנושאים השונים הקשורים בעולם הזה ולרכוש ידע איכותי. בנוסף, ישנם כיום אתרים רבים שמאפשרים להשקיע דרכם בקלות רבה: אתרי הבנקים, אתרים של בתי השקעות, אתרים שמשמשים להשקעות אקזוטיות כמו אופציות בינאריות או פורקס ועוד.
אם יש לכם נטייה לעולמות הפיננסים והבנה כספית, אתם בהחלט יכולים לנסות ולנהל לעצמכם תיק השקעות. אפשר להתחיל "על יבש", בניהול תיק דמו, ואם אתם רואים שאתם נהנים ומצליחים, לעבור לתיק משלכם. אם אתם מעוניינים בתיק סולידי, רכישה של תעודות סל, אג"ח ממשלתי ומניות של חברות גדולות – יכולה להניב לכם תיק מצוין בעלות אפסית. אם תרצו לגוון בהשקעות מסוכנות, תמיד תוכלו לרכוש מעט אג"ח זבל, או להיכנס לאתרים כמו גו פורקס, איטריידר ואחרים.