הדרך להשגת רישיון בנייה, איננה פשוטה. צריך להגיש לעירייה בקשה לסגירת מרפסת ולהמתין לאישורי הבנייה היכולים לקחת חודשים רבים עקב עומס בקשות בעיריות.
לאחרונה מנסים לעשות רפורמה, שינוי בחוק לגבי סגירת מרפסות בירושלים, ובעיריית ירושלים מקלים על קבלת אישורים לבנייה כזו. ישנם כאלה שאף יכולים באופן אוטומטי לבנות ללא אישור כאשר מדובר על סגירת מרפסת בירושלים כיוון שזוהי סגירה של חלל שכבר קיים.
במידה וכבר האישור קיים יש לבדוק מספר דברים לפני תחילת הבנייה. כדאי להתייעץ עם חברת שיפוצים בירושלים טובה ומוכרת על מנת להבין כמה זמן עלול לקחת השיפוץ, במה הוא כרוך, וכמה הוא הולך לעלות. לעיתים מתחילים לבנות אך לא חושבים על כל האספקטים של הבנייה וחווים מפח נפש במהלכה.
על מנת שהשיפוצים יהיו מתוכננים כראוי חשוב להבין באיזו צורה רוצים לסגור את המרפסת: הכל על ידי קירות, קירות משולבים בהרבה חלונות או אפילו חלונות בלבד. על כן, צריך להתייעץ עם אדריכלים ולהבין איך בדיוק רוצים שהחדר הנוסף ייראה, האם ברצונכם להקים בתוכו קיר הפרדה מסויים, האם יש לפתוח אליו דלת נוספת וכו'.
לאחר שמחליטים ומתכננים, כדאי לבחור חברה של עבודות שיפוצים בירושלים מוכרת, וותיקה וידועה, שתעזור עם שלב התכנון ושלב הביצוע. בשלב הביצוע חשוב שהעובדים יהיו אמינים ומיומנים על מנת שהעבודה תהיה חלקה, חשוב שיעמדו בקריטריונים של בנייה כפי המקובל בעיריית ירושלים וכן יתחשבו בשעות העבודה המקובלות ולא יווצרו חיכוכים בינכם ובין השכנים.
חשוב שיעשו עבודה נקייה וישתדלו שלא לגרום נזק לבניין עצמו על מנת שלא תצטרכו לאחר מכן להשקיע כסף גם בשיפוץ של הבניין שנגרם לו נזק בעקבות השיפוץ שלכם.
ניתן לצבוע את החדר החדש שנוסף בבית בגוונים בהירים, לבן שמנת, או צהבהב עדין מאוד על מנת לתת הרבה אור לחדר הזה ועל מנת שייראה מרווח יותר ממה שהוא באמת. ניתן וריך לרהט את החדר לפי המטרה שלשמה הוא נוצר, אם זה למטרת חדר עבודה או חדר משחקים , ואם למטרת שינה, אז מיטה נוחה, עדיף מיטת יחיד מאחר ובדרך כלל החדרים הללו ארוכים וצרים.