קצת על תחנת סניקה
יש אתרים שפועלים יום יום ללא הפסקה ולמרות חשיבותם בחיינו המודרניים אנחנו לא שומעים עליהם רבות, דוגמא כזאת היא תחנת סניקה. מדובר במתקן מיוחד הקשור לתחום הביוב, וסביר להניח שכבר יצא לכם לחלוף על פני אתר כזה בנסיעה על כביש מהיר, אך עם נוכחותו הבלתי מורגשת והשקטה ככל הנראה אפילו לא שמתם לב.
תפקיד תחנת סניקה
מערכת הביוב מובילה את כל השפכים שאנו מזרימים אליה אל תחנות טיהור, שם השפכים עוברים תהליך מיוחד שהופך אותם לקולחים. הדרך מהבית שלכם, מפתח האמבטיה או כיור הכלים, אל תחנת טיהור שפכים, היא דרך ארוכה ופתלתלה. צינורות הביוב עוברים מתחת לאדמה ואחראים על משימת ההובלה המורכבת והארוכה הזו, אך בדרך הם עוצרים להם באתר מיוחד, תחנת סניקה שמו. במקום זה מופרדים תחילה המוצקים מהנוזלים, ואז באמצעות הסנקה (קרי: דחיפה) ממשיכים המים אל מתקן הטיהור. גם הגזים שנמצאים בשפכים מסוננים בדרך כלל במקום ובשלב זה של התהליך, בטרם ימשיכו למתקן הבא.
היכן היא נמצאת
ודאי כבר הבנתם כי תחנת סניקה היא מקום הכרחי וחשוב במערכת הביוב. בדיוק משום כך תחנות סניקה כאלה פזורות בכל רחבי הארץ, באזורים רבים לאורכה ולרוחבה, וליד ריכוזי אוכלוסין ותעשייה. בעקרון תחנות אלה הן כמעט בלתי מורגשות וסביר להניח שלא תשימו לב אליהן, אך יחד עם זאת, תחנת סניקה כמו כל חלקי מערכת הביוב, עלולים להדיף ריחות לא נעימים בסביבה הקרובה להם. אך אל חשש, ניתן בקלות לשמור על הסביבה ולטפל בתופעה זו במהירות וביעילות רבה באמצעות מתקנים מיוחדים לנטרול ריחות.
עובדים סביב השעון
תחנת סניקה כמו גם מתקניה השונים של מערכת הביוב עובדים ללא הפסקה, ומתמודדים עם סכנות שונות כמו הצפה או תקלה כזו או אחרת במערכת. פעילותה השוטפת והרציפה של מערכת הביוב והטיהור מבטיחה שמירה על הסביבה ומונעת התפשטות זיהומים. בזכות המערכת מופרדים חומרים רעילים ומסוכנים מהשפכים, ונוצרים קולחים שניתן להשתמש בהם, אם לחקלאות והשקיה של גידולים שונים בענף זה ואם להחזרה אל הים או הנחלים.