זהירות חומרים מסוכנים
כבר בגיל ינקות אנחנו לומדים שאסור להתקרב לחומרים מסוכנים. ההורים שומרים את חומרי הניקוי בבית הרחק מהישג ידם של הילדים, חומרי ההדברה והדישון נעולים במחסן בגינה ובאופן כללי מזהירים ומחנכים את העוללים שמרעל מתרחקים. אבל תגידו, אחרי שאנחנו מוודאים שלא נגיע אליהם, איך אפשר למנוע מחומרים מסוכנים להגיע אלינו? מתקן טיפול בשפכים הוא אחד האמצעים לכך ועליו תוכלו לקרוא בשורות הבאות:
על שפכים וחומרים
חומרים מזוהמים נמצאים מסביב בכל מקום, אפילו באוויר, ואחד המקומות שבהם ניתן למצוא חומרים כאלה בכמות ניכרת הוא כמובן הביוב. תעשיות שלמות מזרימות חומרים לא ידידותיים, חלקם אורגניים, אל הביוב: דלק, שומנים, מתכות, צבע, חומצות, כל אלה הם רק חלק מהשלל שניתן למצוא בשפכים שעלולים לזרום להם למקורות מים, לים, לקרקע ולמי התהום. כמובן שרעלים הזורמים באופן חופשי מגיעים בסופו של דבר וללא שליטה אל החי והצומח, אל הקרקע וגם אלינו - בני האדם. אין צורך להכביר במילים על התוצאה המתבקשת- מחלות, זיהומים וחיידקים הפוגעים באנושות ובטבע שמסביב.
בקרה על חומרים
מתקן טיפול בשפכים הוא בעצם המקום שמונע את התרחיש הזה. שם לא רק מבצעים פיקוח, ניטור ובקרה על החומרים, אלא השופכים גם מטוהרים מכל אותם מזהמים. מתקן טיפול בשפכים עושה שימוש בשיטות כימיות וביולוגיות שונות המפרקות ומסננות את המרכיבים כך שבסופו של דבר מתקבלים קולחים שאינם מסכנים את הסביבה. הקולחים הם ברמת איכות משתנה, וכאשר הם באיכות מספקת הם אפילו יכולים לשמש להשקייה חקלאית. במקרים מסוימים לאחר טיהור בעל מספר שלבים הקולחים שבים אל הנחלים או הים, רק שהפעם בזכות מתקן טיפול בשפכים הם לא מהווים עוד סכנה לטבע.
עתיד טוב יותר לילדנו
מתקן טיפול בשפכים עוזר לשמור על הטבע והסביבה, וחשיבותו בעידן המודרני גדולה. הרשויות השונות כמו גם תקנות בתחום שומרים שחומרים מסוכנים לא יזרמו באופן חופשי ולא יגיעו לים ולמי התהום. השמירה על הסביבה מפני חומרים אלה היא לא רק למענינו אלא גם למען ילדינו. אמצעים טכנולוגיים חדשניים תורמים רבות בתחום חשוב זה שמתפתח כל העת.