חוזה הרכישה:
החתימה על חוזה הרכישה וההתקשרות ביניכם ובין הקבלן היא אולי הצעד החשוב ביותר בתהליך. חשוב להגיע למעמד הזה מוכנים, ולהבין היטב אילו סעיפים כולל החוזה.
לפני הכל, כדאי לדעת שזכרון דברים – החוזה הראשוני שכולל את עיקרי הדברים ביניכם ובין המוכר – דינו חוזה לכל דבר, והוא מחייב אתכם כמו את הקבלן בהמשך הדרך. כמו כן קחו בחשבון שחתימה עליו עשויה לצמצם את אפשרות המיקוח בשלבים המאוחרים יותר.
אל תמהרו לחתום על החוזה שנתקבל. עיינו היטב בסעיפים שהוא כולל, ובמקרה הצורך בקשו לקבל חוות דעת של אנשי מקצוע מטעמכם, כמו עורך דינכם, אדריכל או מהנדס. בנוסף, בדקו שסעיפים חשובים מופיעים בחוזה שעליו תחתמו, ובדקו גם מה הם כוללים:
- האם המחיר הנקוב הוא סופי וכולל גם את התשלומים הנלווים כמו מס ערך מוסף וכולי?
- ציון התאריך שבו יושלם רישום הבעלות על שמכם במשרד רישום המקרקעין.
- בדקו בחוזה כיצד מוסדר נושא הרכוש המשותף לדיירי הבניין. מה הם הסדרי הגישה אל החניונים, הגג והכניסה לבניין, והאם שומר לעצמו הקבלן חלקים ברכוש המשותף (אסור לקבלנים שאין ברשותם דירה בבניין להחזיק רכוש משותף כלשהו).
- ודאו שהחוזה מגדיר תאריך אחד בלבד למסירת הדירה אליכם. ודאו שאם יחולו שינויים בתאריך המסירה – אתם תפוצו בהתאם.
- המנעו מחתימה על סעיף המציין שקבלת הדירה על ידכם פירושה שהדירה במצב תקין ובהתאם למפרט שהובטח.
ודאו שכל הבטחה שהובנה בעל פה ביניכם ובין הקבלן – מצויינת במפורש בחוזה עצמו. בדקו שהמפרט הטכני מצויין בחוזה, כפי שהובטח לכם ובצורה מדוייקת ושאינה משתמעת לשני פנים. שימו לב שאין בחוזה סעיפים שמאפשרים לקבלן לבצע שינויים בדירה או לדחות את מועדי הביצוע של עבודות שונות ללא הסכמתכם.
כאמור, ישנם עניינים רבים נוספים שלהם יש לשים לב בעת חתימה על החוזה. מומלץ לחתום על חוזה מכירה אצל עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן, שידע לכוון אתכם ולעמוד על זכויותיכם.