מה קורה כאשר קרוב משפחה נפטר והוא מותיר אחריו נכס בירושה?
גם מי שמקבל נכס בירושה, חשוב שיפנה לעורך דין נדל"ן. עורך דין נדלן ימליץ על הוצאת צו ירושה או צו קיום צוואה מידי רשם צוואות וירושות. רק לאחר מכן אפשר יהיה ניתן לעשות שימוש בנכס, מכירתו וכולי.
עורך דין מקרקעין יוכל לייעץ ולהוביל את כל התהליך. עסקה כזו של ירושה איננה מחייבת מס על קבלתה. מה שפשוט עורך דין נדלן ייעץ זה לרשום בלשכת המקרקעין את הזכויות של היורשים. כאשר היורשים רוצים למכור את הדירה, אז זה סיפור מעט שונה. על פי סעיף 49ב(5), כדי לקבל פטור ממס שבח יש מספר תנאים – ולכן כדאי לפנות לייעוץ אצל עורך דין נדל"ן או עורך דין מקרקעין.
התנאים על פיהן לא ישולם מס שבח על פי עורך דין נדל"ן הם:
א. המוכר קיבל את הדירה בירושה לאחר מותו של בעל הדירה ולאחר שקיבל צו ירושה או צו קיום צוואה.
ב. בין המוריש ליורשים מעוניינים למכור יש קירבה משפחתית כגון בן זוג, צאצא, בן זוג של הצאצא. כל קירבה משפחתית אחרת לא תתאים. דקויות אלו עורך דין מקרקעין או עורך דין נדלן בהחלט יוכלו להסביר ולבדוק לעומק, אך דוגמאות כגון דודים, אחים, סבים או סבתות לא נחשבים לקרובי משפחה ולכן לא יוכלו לקבל את הפטור.
ג. למוריש הייתה רק דירת מגורים אחת בבעלותו לפני שנפטר.
ד. חשוב לוודא כי במידה ולמוריש היה רצון לפני שנפטר למכור את הנכס והוא היה זכאי לפטור ממס, אז גם היורשים שלו יקבלו את הפטור.
התנאים הנ"ל חייבים להתקיים אחרת לא יינתן פטור. שימו לב, כי נושא זה מאוד מורכב ולכן מאוד כדאי לפנות לייעוץ של עורך דין מקרקעין. אחרת – היורשים עלולים "לזכות" בתשלום של מאות אלפי שקלים וחבל מאוד.