חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

זיקוק סוכר בדם פרים

מאת: שילה ברגמןקפה25/10/2012941 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הסוכר מהו? את הסוכר מייצר הטבע בכבודו ובעצמו. הוא בונה את הסוכר משלושה יסודות: פחמן מימן וחמצן. ודרך יצורו היא על ידי התרכבות דו תחמוצת הפחמן שבאוויר עם מים.

אולם יצור הסוכר אינו נעשה מעצמו, אלה על ידי עוזרים מפליאים לעשות, והם עלי הצמחים, הכלורופיל שבעלים, וקרני השמש. הכלורופיל הוא חומר ירוק הנמצא בתוך העלים, והוא המרנה לעלים את צבעם הירוק ותהליך היצור שבו נעשה הסוכר נקרא פוטוסינתזה כלומר התרכבות בעזרת קרני השמש. הכלורופיל שבעלים בעזרת קרני השמש מביא איפה לידי התרכבות הפחמן, המימן והחמצן, כדי שיוצר מאלה סוכר.

הסוכר נמס כידוע במים, לאחר שהוא נוצר בעלים הוא עובר בצורה מומסת אל שאר חלקי הצמח. אך לא בכל חלקי הצמח הוא מתרכז במידה שווה. ניקח למשל את קנה הסוכר ואת סלק הסוכר. בראשון מתרכז הסוכר כולו בגבעול, ואלו בשני הוא מרוכז דווקא בשורש, כלומר בתוך הסלק עצמו.

הסוכר הוא חומר גבישי אך הוא נמס, כאמור בתוך מים. הוא נמס יפה במנות משקליות של שני שלישים לשליש אחד. אם נקח שני שלישים סוכר ושליש אחד מים, ימס הסוכר במים. אך אם ניקח שלושה חלקים סוכר וחלק אחד מים, כלומר שלושה רבעים סוכר ורבע מים, לא ימס הסוכר בתוך המים.

גבישי הסוכר נתכים בטמפרטורה של 188 מעלות צלזיוס. אם נוסיף ונחמם את הסוכר עד מאתיים ועשר מעלות, נקבל שרף חום. זהו הסוכר השרוף, הנקרא בשם קרמל, ומשתמשים בוא לשם המתקת מאכלים מסוימים. סוכריות טופי האהובות על ילדים עשויות סוכר שרוף.

זיקוק סוכר במאה השבע עשרה – לא תאמינו!

עד המאה השמונה עשרה היו מזקקים את הסוכר בדרך מוזרה מאוד, את מיץ הסוכר היו מערבבים בדם פרים, וזה ספג מתוך הסוכר את הפסולת שבו. אחר כך סיננו את הנוזל בעזרת יריעות ארגי צמר, ולאחר איוד המים נתקבל סוכר מתוק. הסוכר הזה לא היה לבן ולא היה נקי, לעומת זאת הסוכר בימינו הוא אחד החומרים הטהורים ביותר. לא פחות מתשעים ותשעה אחוזים ותשע עשיריות האחוז ממנו הם סוכר.

סוכר מצוי באופן טבעי במזון כמו: בפירות וירקות ומוצרי חלב והם מהווים חלק מתזונה בריאה ומאוזנת. תזונה עתירת סוכרים, סוכרים המוספים למזונות ולמשקאות כמו: קפה ותה, בצורה מלאכותית, נקשרה לבעיות בריאותיות שונות כגון : סוכרת, השמנת יתר, עששת ומחלות לב, ההמלצה היא להמעיט בהוספת סוכר בצורה מלאכותית במזונות שאנו צורכים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מכונת קפה ביתית מכונת קפה נאוטילוס

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שילה ברגמן

מאמרים נוספים בנושא קפה

מאת: בני דואניקפה20/07/164361 צפיות
קיום של אירועים עסקיים זה דבר שבשגרה בקרב חברות ואנשי עסקים. אם אתם לוקחים חלק בארגון של ארגון כזה או אחר בתחום העסקי, אנו בטוחים שעומדים בפניכם לא מעט לבטים בכל הקשור לאופן ארגון האירוע.

מאת: דודישקפה04/05/146353 צפיות
50 גוונים של אפור: מאחר ואני עוד לא גיבשתי החלטה, החלטתי לצאת ולבדוק את העובדות עם מומחים. שאלנו אותם על היתרונות והחסרונות של תה, קפה וכן תה ללא קפאין ואלו התשובות שקיבלנו.

מאת: שלום כהןקפה24/03/147387 צפיות
כאשר אתם מחפשים מכונות קפה למשרד, אתם ודאי מעוניינים ברמת קפה איכותית, מכונות עמידות ואיכותיות ובעלות סבירה. המבחר והאפשרויות הרבות בתחום זה מבלבלות וקשה לעתים לקחת החלטה לגבי מכונת קפה בביטחון ובלב שלם. קפה עלית לעסקים העלה את הרף בשוק זה של מכונות קפה והביאה אותו למצוינות ואיכות בכל היבט אפשרי.

מאת: אריאל בן-נוןקפה05/01/148387 צפיות
הצבת מכונת קפה בבית העסק היא ללא ספק פעולה עליה יברכו אתכם לא מעט לקוחות, קולגות וגם צוות העובדים. מכונות הקפה המודרניות הן מכונות קטנות ויעילות במיוחד המסוגלות לספק לכם כמות אדיבה של ספלי קפה טעים ואיכותי בזמן הקצר ביותר. על מנת להבטיח לעצמכם רכישה של מכונת קפה איכותית לבית העסק, ריכזנו עבורכם מספר טיפים ועצות.

מאת: אריאל בן-נוןקפה15/12/138373 צפיות
פינת הקפה המשרדית היא ללא ספק אחת מעמדות העבודה הכי חשובות במשרד, שם מתחילים שיחות קטנות בין העובדים שיכולים להוביל לרעיונות גדולים, סביבה מתנהלים דיונים שונים אודות מקום העבודה, ובעיקר היא מסמלת את ההווי החברתי של המשרד.

מאת: אריאל בן-נוןקפה29/10/138281 צפיות
כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כאשר בוחרים ספק עבור מכונות קפה למשרד תחום מכונות הקפה למשרד משגשג בשנים האחרונות הודות למגוון ספקים הצומח באופן תדיר, מחירים אטרקטיביים ובעיקר בזכות האהבה לקפה בישראל

מאת: tkidumקפה04/07/131868 צפיות
בשבוע שעבר נתקעתי בפקק בכביש החוף, ומחשבות עלו לי בראש. למה אין דוכן קפה בכל הדרך הארוכה הזו? לא חסרים נהגים עייפים בדרך, מבואסים ושבוזים מהפקקים הארוכים בכל בוקר ובכל ערב. אז חשבתי, למה שאני לא אפתח דוכן בעצמי? אז דיברתי עם חבר טוב והתחלנו להעלות רעיונות. חשבנו על הקמת מספר דוכנים לאורך הכביש, ובשני צידי הדרך. בגלל שעיקר הפקקים בשעות הבוקר והערב, הדוכן יהיה פתוח בעצם רק לחמש שעות במשך כל היום. כך שזה לא יפגע לנו בעבודה, ועדיין תהיה לנו הכנסה נוספת, וסטארט-אפ נחמד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica