חפש מאמרים:
שלום אורח
22.01.2025
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מנסה להכנס להריון ? תתחילי לזוז !!

מאת: מיכל פוניהריון ולידה23/10/20121439 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מחקרים מוכיחים שקיים קשר ברור בין פעילות גופנית מבוקרת לבין כניסה להריון. מה לעשות, איך לעשות, ולמי יש לפנות כדי לקבל עזרה

הפסקת עם הסיגריות? - מזמן

הפחתת את כמויות הקפה? - כן

לוקחת חומצה פולית? - בטח

מקפידה על תזונה מאוזנת? - רוב הזמן

אומרת לעצמך שהכי חשוב להירגע? - כל יום

התחלת לזוז? - לא, מה הקשר?

זהו, שיש קשר.

 

זה לא סוד שלפריון יש יותר מאספקט גופני-פיסיולוגי. בעולם המערבי כבר ידוע שמידת הפוריות של האישה מושפעת גם מהתזונה שלה, ממצבה הרגשי ומעוד משתנים. אבל מעטים מכירים את התרומה שיש לתנועה – כלומר, לפעילות פיזית מבוקרת – על התהליכים הפיזיולוגיים המאפשרים הריון.

תנועות הגוף, כך מתברר, יכולות לשמש מעין מערך תומך במעגל ההורמונאלי השולט במחזור הפוריות ובמערכת הדם שמניעה את ההורמונים, ועשויות  לצמצם משמעותית את הצורך בטיפולי פוריות מורכבים וכואבים.

בעיות פוריות לא צצות ביום אחד. החשד שמשהו לא בסדר, מתעורר כבר אחרי חודשים ספורים של ניסיונות כושלים להרות. אבל לפני שאת רצה למרפאת הפריון, זה הזמן לבדוק את הרגלי החיים שלך.

ראשית, יש לבדוק את מעגל החיים הקרוב: איך את אוכלת? איך את ישנה? האם את נתונה במתח נפשי? בלחץ בעבודה? ולא פחות חשוב, האם את בתנועה?It's all about movement!

תחשבו על זה: כל מה שקשור להבאת ילדים לעולם כרוך בתנועה. החל בהיווצרות הזרע אצל הגבר, דרך עצם מעשה האהבה וכלה בהתקדמות הזרע בגוף האישה אל עבר המפגש עם הביצית, שאף היא נמצאת בתנועה מרגע שהשתחררה מהשחלה ועד שהגיעה אל הרחם.

גם ההורמונים עצמם מתפקדים תוך כדי תנועה בזרם הדם, ומקיימים ביניהם  דיאלוג מתוזמן היטב: ההורמון שמתחיל את המחזור החודשי משתחרר במוח ויגיע בתנועה עם זרם הדם אל השחלה. השחלה, בתגובה, תשחרר הורמון אחר שינוע בחזרה אל המוח, וכן הלאה – זרימת דם טובהחיונית לשמירה על האיזון ההורמונאלי שלנו. חוסר בתנועה יכול לגרום לתפקוד לקוי של ההורמונים.

בדורות קודמים, התנועה הייתה חלק מהפעילות היומיומית, ומקצועות רבים הצריכו תנועה לביצועם. היום, כשרובנו מבלות שעות ארוכות בישיבה, פלג הגוף התחתון שלנו כמעט אינו זז, וזרימת הדם נעצרת בדיוק באגן, איזור איברי הרבייה.

חצי שעה של פעילות גופנית

מחקר של אוניברסיטת הארוורד (Diet and Lifestyle in the Prevention of Ovulatory Disorder Infertilit) , מלמד על הקשר בין פעילות גופנית לפוריות, וממליץ על חצי שעה ביום של פעילות גופנית מגוונת המותאמת ליכולת ולכושר ומאפשרת התמדה לאורך זמן, ללא מאמץ גדול.
הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה – בחרי בכל פעילות שמהנה אותך ומתאימה  לכושר וליכולת שלך. אם את מתקשה להרות, ותרי על ספורט אינטנסיבי, תחרותי ואתגרי, שיכול לגרום לעומסים על הגוף ולהפרעות במערך ההורמונאלי. אלו שכבר עוסקות בפעילות גופנית, צריכות לשים לב שאין לפעילות הספציפית שלהן השפעה לרעה על הפוריות; תנועות חדות, טלטולים של האגן או קפיצות אינטנסיביות יכולים, אצל נשים רגישות, להיות גורם מפריע לפוריות. קחו הפסקה מפעילות אירובית מאומצת, מריצה וממכון הכושר - לפעמים רק השינוי הזה יכול להביא לפתרון.

גם פעילות גופנית שמאופיינת בתנועות אינטנסיביות של האגן, כדוגמת זומבה או ריקודי בטן, מחייבת תשומת לב וערנות: בעוד שאצל נשים מסוימות יש לה סיכוי להגביר את הפוריות, לאחרת, היא יכולה לעכב את הכניסה להריון.

מתי לפנות לעזרה מקצועית?

מקובל לפנות למרפאת פריון אחרי שנה של ניסיונות, אבל עוד קודם לכן אפשר לקבל סיוע מהמקצועות התומכים בבעיות פריון. פנייה אל דיאטן קליני או נטורופאת, השתתפות בקבוצת תמיכה או ביקור אצל פסיכולוג, וכן אימון גופני והתעמלות משקמת לאיזון הורמונלי יכולים לשפר באופן משמעותי את סיכויי ההצלחה להרות, הרבה לפני שנוצרת "בעיה". 

גם אם כבר התחלת בטיפולי פוריות, כדאי לעצור לרגע ולנסות לאפשר לגוף לשקם את עצמו. נכון, קשה לפעמים לעצור הכול ולחכות. המרוץ האינטנסיבי והמלחיץ של טיפולי הפוריות לא מאפשר רגע של איסוף כוחות מחודשים, התנקות מהורמונים של טיפולים קודמים ואיזון הגוף והנפש. אבל אם תביני שלפעמים ההמתנה וההכנה הן חלק ממכלול ה"טיפול", אולי תהיי מוכנה יותר למחזור הטיפול הבא.
לאימון גופני ממוקד ומותאם לנשים לפני ובין מחזורים של טיפולי פוריות, חשוב לפנות להדרכה מקצועית שתתאים את האימון באופן מדויק לכל אישה – פעילות לאישה עם בעיה בעובי רירית הרחם, למשל, תהיה שונה מפעילות  לאישה שצריכה לשפר את הביוץ או מפעילות לאישה עם בעייתFSH גבוה. לקיחת אחריות מאפיין חשוב ומשמעותי בפנייה לעזרת המקצועות התומכים בבעיות פריון הוא האחריות שאת לוקחת על עצמך ועל גופך, וההחלטה להיות מעורבת בשיפור וריפוי בעיית הפוריות שלך. הקפדה על דיאטה או ביצוע תרגילי התעמלות קבועים מעידים שאת לוקחת חלק בתהליך הריפוי שלך, ומאמינה בעצמך ובגופך. החוסן הנפשי שתרוויחי תוך כדי תהליך הוא נכס בפני עצמו, שישפיע באופן מיידי על מצבך ההורמונאלי. שיטת אביבה

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

השיטה פועלת במקביל לרפואה הקונבנציונלית ומבוססת על הפיזיולוגיה של האישה, כפי שהיא מקובלת ברפואה המערבית, אך מעצם היותה שיטה לריפוי עצמי היא מציעה לעצור לרגע ולתת צ'אנס לגוף עצמו - לפני הטיפולים התרופות, לפני ההורמונים, לפני הזריקות והניתוחים.

עקרון הפעולה של השיטה הוא חזרה אינטנסיבית על תנועות באזור האגן במקצבים משתנים. תנועות אלו יחזירו תנועה לאזור מערכת הרבייה, יגבירו את זרימת הדם ויחממו את המקום.

התרגול בשיטת אביבה מסייע לקבל מחזור ביום ובזמן הרצויים, למנוע את כאבי המחזור ותופעות ה-PMS, להשיג איזון הורמונלי ולהסדיר מחזור לא סדיר, מחזור ארוך מדי או קצר מדי ולשפר את תהליך הביוץ. כמו כן נועדו התרגילים להחזרת וסת שנעלם לחלוטין ווסת שלא הופיעה כלל (אל-וסת. התרגול בשיטה גם יעזור לפתור את תופעות גיל המעבר– והכל, בלי התערבות חיצונית, בלי תרופות, בלי הורמונים  וכימיקלים, באופן טבעי ועצמאי לחלוטין.

לפני שמפקירים את הגוף להורמונים וטיפולים פולשניים, כדאי לתת הזדמנות לדרך הטבעית.- תנועה נכונה וזרימת דם תקינה יחסכו הרבה סבל גופני ונפשי. השיטה תחזיר לאישה את השליטה בגופה ובתהליכי הפריון הטבעיים, ותעזור להשיג הריון טבעי או לשפר את סיכויי הצלחת טיפולי פוריות.

WWW.AVIVAC.CO.IL

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיכל פוני

מאת: מיכל פוניהריון ולידה30/07/131119 צפיות
להכנס להריון אחרי החגים דווקא הקיץ, עונת ה " לפני החגים " הוא הזדמנות מצוינת להכשיר את הגוף לתקופה של " אחרי החגים" – ופשוט לשפר עמדות: אם כהכנה להריון ספונטני, ואם כדי למקסם את הסיכוי בטיפולי פוריות.

מאת: מיכל פוניפוריות10/07/132207 צפיות
אחרי ארבע שנים של טיפולים הבינה מיכל ש"אני לא יכולה לחכות עוד ש'יעשו עלי' – לא טיפולים, לא ניסיונות, לא הזרעות". היא החליטה להיות אקטיבית והחלה לתרגל את שיטת אביבה. כעבור חמישה חודשים נכנסה להריון

מאת: מיכל פוניפוריות21/03/132507 צפיות
למה רק אני לא מצליחה? למה כולן מסביב מצליחות להיכנס להריון בשנייה ורק אני מחכה ומחכה?" למה כולן תוקעות ג'אנק פוד בלי הכרה ורק לי אומרים לאכול נכון? למה כל העצבניות, הנוירוטיות, הוורקוהוליות כבר מזמן בהריון שני ושלישי, ורק לי אומרים, 'כשתירגעי, תצליחי..'?

מאת: מיכל פוניפוריות20/11/128590 צפיות
חקרים רבים מצביעים על הקשר בין תנאי לחץ ובין שיבושים במחזור החודשי, ומה יותר מלחיץ ממלחמה? מצוקה נפשית, אומרים המומחים, יכולה להכניס את הגוף למצב של מגננה הישרדותית – ובתנאים כאלה, קשה ליצור חיים חדשים. מה אפשר לעשות? להרגיע, ולחכות שהכל יעבור

מאת: מיכל פוניהריון ולידה23/10/121884 צפיות
לפעמים, מרוב חישובים ורצון לדייק, מפלס הלחץ רק עולה ואיתו רמת ההורמונים, וההריון המיוחל רק מתרחק. תרשו לי להציע לכן אלטרנטיבה

מאת: מיכל פוניפוריות21/10/121912 צפיות
לרפואה הקונבנציונאלית אין פתרון להורדת רמות של הורמון FSH גבוה. הטיפול הניתן במקרה כזה הוא חיזוק תרופתי של הורמונים אחרים על מנת לחפות על הליקוי של הורמון ה-FSH.

מאמרים נוספים בנושא הריון ולידה

מאת: tiloniהריון ולידה17/01/214971 צפיות
לפניכם השוואת יתרונות וחסרונות עבור 2 המוצרים הנפוצים להכנת בקבוק לתינוק - קומקום חשמלי או מכונה להכנת בקבוק?

מאת: יעל במרכזהריון ולידה25/09/201588 צפיות
יציבה בתקופת ההריון בגלל העומס ההולך וגובר על גופה, נתקלת האישה בהריון בקשיים שלא הכירה בעבר. מצבי יום-יום כגון עמידה (ממושכת), ישיבה, שכיבה, או הרמת חפץ מקשים עליה יותר מתמיד ומחייבים התייחסות מיוחדת מצדה. ההצעות המובאות כאן נועדו להקל עליה לתפקד במצבים אלו.

מאת: אלעד אוחנההריון ולידה23/11/192183 צפיות
צילומי ניו בורן נערכים על-מנת ליצור עבורכם זיכרונות בלתי נשכחים מהימים בהם הרך הנולד היה עדיין רך, עדין וחמוד. על מנת שרגעים אלו באמת ייזכרו כצבעוניים ויפים, כדאי להתכונן מבעוד מועד.

מאת: moraleהריון ולידה08/04/182502 צפיות
לכל אחד מאיתנו יש תקופות רבות שיכולות להיות מרגשות מאוד בחיים אך האמת היא שאין עוד תקופה כמו ההיריון. זו תקופה שבה לא רק הגוף משתנה אלא גם הרגשת הפנימיים וזו תקופה שמגיעה תמיד עם הרבה תקווה והתרגשות. לכן ברור מדוע כל אישה תרצה לעשות הכול כדי לזכור את הרגעים האלה ולכן צילומים של היריון זה לא מהדברים שכדאי לוותר עליהם.

מאת: moraleהריון ולידה08/04/181708 צפיות
בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות יותר ויותר נשים אשר נמצאות בתקופת הריון, אשר מבקשות לתעד את עצמן בעזרת צילום הריון. בין אם מדובר בנשים נשואות ובין אם לא, בין אם מדובר בנשים שזה הריונן הראשון או הריון אחר.

מאת: moraleהריון ולידה28/01/181681 צפיות
התפתחות של תינוק היא דבר מופלא שכל הורה נהנה לצפות בה ומתרגש ממנה, לא משנה אם מדובר בתינוק ראשון או חמישי. השלבים אותם הוא עובר, בין אם זה עד למצב בו הוא יכול לדבר בצורה חופשית, ללכת, לשבת, ולעשות דברים נוספים אשר עבורנו כאנשים בוגרים הם ברורים מאליהם, אך אנו יודעים שגם אנחנו עברנו את אותו תהליך בדיוק כשהיינו תינוקות וגם ההורים שלנו הסתכלו עלינו בהתרגשות ובציפייה, בשביל לראות את תהליך ההתפתחות שלנו.

מאת: moraleהריון ולידה16/11/172384 צפיות
אחת הבעיות המוכרות ביותר אצל תינוקות היא בעיית גזים. אומנם אין הסבר מדעי מדוע זה קורה, חוקרים רבים בוחנים את הנושא ולא תמיד יודעים להסביר למה הבעיה קיימת אצל תינוקות יותר מאשר אצל אנשים מבוגרים, למרות שהערכה היא,

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica