חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

למה אני לא מצליחה להיכנס להריון ?

מאת: מיכל פוניפוריות21/03/20132494 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בכל בוקר אני רואה את גלי, השכנה ממול, יוצאת לעבודה. היא מטופחת מכף רגל עד ראש, תמיד לבושה טיפ טופ, תמיד על עקבים דקיקים, תמיד good hair day... אבל מה שמעורר את קנאתי יותר מכל הן הציפורניים שלה: ארוכות ארוכות, משוחות בכל פעם בלק אופנתי אחר, לפעמים אפילו משובצות קריסטלים, ויפות כל כך שבא לבכות.

"איך את עושה את זה", אני שואלת בכל פעם שאנחנו נפגשות בדרך לגן של הילדים, "איך אצלך הן כל כך ארוכות ויפות, בעוד שאצלי, בכל פעם שהן גדלות יותר ממילימטר הן מיד מתפצלות ונשברות?"

"מה הבעיה", גלי מחייכת בנדיבות, "פשוט תפסיקי לכסוס ותאכלי הרבה טחינה..", היא אומרת ומתעופפת לדרכה, על עקבי הסטילטו שלה.

אבל זהו, שאני בכלל לא כוססת, ודווקא מתה על טחינה.

למה אצלה זה ככה ואצלי זה אחרת – השאלה הזאת מעסיקה אותנו מיומנו הראשון, ובכל תחום: למה לילדה הזאת יש תלתלים חומים ורכים ואצלי רק מקלות שלא מסתדרים בשום תסרוקת; ולמה זאת כל כך קטנה ומתוקה והרגליים הארוכות שלי תמיד מסתבכות עם עצמן; ולמה ההיא רצה כל כך מהר ואני, אני בקושי מגיעה עד קו הגמר?

שונות מבחוץ – וגם מבפנים

בעבודתי עם מטופלות פריון, אני שומעת שוב ושוב את את הטענה "למה אני?": למה רק אני לא מצליחה? למה כולן מסביב מצליחות להיכנס להריון בשנייה ורק אני מחכה ומחכה?" למה כולן תוקעות ג'אנק פוד בלי הכרה ורק לי אומרים לאכול נכון? למה כל העצבניות, הנוירוטיות, הוורקוהוליות כבר מזמן בהריון שני ושלישי, ורק לי אומרים, 'כשתירגעי, תצליחי..'?

כאשר מדובר בגוף האדם, אנחנו שונים גם מבפנים – בדיוק כמו מבחוץ. לאחת אוזניים קטנות ולאחרת שיער מתולתל, לזו שפתיים רחבות ולאחרת אף קטן וסולד, לזו שחלה מנומנמת ולאחת צוואר רחם קצר. אף שאנחנו לא נחשפות לאיברים הפנימיים, אנחנו שונות זו מזו גם בתכונות הפיזיולוגיות שקיבלנו בירושה עם הקוד הגנטי שלנו, או במאפיינים שהתפתחו אצלנו עם אורח החיים, התזונה וההרגלים היומיומיים שלנו.

לאחרונה פורסם מחקר שקבע כי חשיפה לחומר הכימי ביספינול A, הנפוץ בתעשיית הפלסטיק, פוגעת בביציות אנושיות ועלולה לפגוע בפוריות האשה. החוקרים הגיעו למסקנה כי לחשיפה ממושכת לחומר הזה, אפילו בריכוז נמוך, יש השלכות אפשריות על הפוריות ומומלץ להימנע ממנה ככל האפשר, למשל בהימנעות מחימום מזון באריזות פלסטיק במיקרו.

"השלכות אפשריות" - זו בדיוק התשובה לשאלה המטרידה "למה אני?": לא כל הנשים ייפגעו מחשיפה לביספינול A, אבל יש אפשרות שייפגעו. כלומר חלק ייפגעו, וחלק לא. חלק רגישות יותר – ואחרות פחות. יהיו נשים שימשיכו לאכול ג'אנק פוד מחומם במיקרו בקופסאות פלסטיק, ובכל זאת יהרו בקלות ויילדו ילדים בריאים. לעומתן, אחרות יתקשו להרות במשך שנים, למרות שהקפידו לצרוך אוכל בריא ומאוזן כל חייהן.

דרגות שונות של רגישות

זוכרת את ההיא שלא קיבלה וסת במשך כל תקופת הטירונות? ואיך בדיוק לקראת הנסיעה הראשונה שלך לחו"ל הקדים לך הווסת בשבוע? ואת החברה שדיממה בלי הפסקה במשך כל תקופת הבגרויות? עם הזמן, למדתי שיש נשים רגישות יותר - כל שינוי קטן באורח החיים או במצב הלחץ וההתרגשות משפיע מיד על המערכת ההורמונאלית שלהן ומוציא אותן מאיזון: מעבר דירה, מחלה של אחד מבני המשפחה, מחסור בשעות שינה או לחץ בעבודה – כל אלו ישבשו את המחזור שלהן.

לרוב, יהיו אלה נשים שרגישות יותר גם באספקטים אחרים - תשומת ליבן נתונה למצוקות הזולת, הן פגיעות ובעלות חושים מחודדים ועצבים חשופים, והן יהיו נתונות להשפעת שינויים סביבתיים וטלטלות חיצוניות. המערכת ההורמונאלית שלהן תצא מאיזון מכל הסלמה במצב הביטחוני, במעבר דירה, בהחלפת מקום עבודה, בגיוס לצבא. אפילו שינויים במזג האוויר ישבשו אצלן את המחזור.

אנחנו לא דומות זו לזו. כל אחת היא עולם ומלואו. הנטייה הראשונה שלנו היא להשוות, לחפש פתרונות שעזרו לאחרות - אנחנו משוטטות בפורומים ומחפשות המלצות על רופא מוכשר או פרוטוקול מוצלח ואפילו טיפול אלטרנטיבי שעשו פלאות למישהי אחרת, ולא תמיד מתעכבות להתבונן פנימה ולשאול מה באמת מתאים לנו, לאופי שלנו, לאורח החיים שלנו ולתגובות הגוף שלנו. רופא שהתאים לאחת אולי לא יתאים גם לי, תרופה שעשתה פלאים אצל אחרת עלולה במקרה שלי לגרום לנזק...

להיזהר מהשוואות

נכון, אי אפשר להתחמק מהשוואות – זו הדרך שלנו לשפוט ולהעריך כמעט כל דבר; וגם מותר ונכון לקבל המלצות, עצות, הדרכה והכוונה. רק צריך להיזהר, לקחת כל המלצה בעירבון מוגבל  – ובעיקר צריך להעמיק את ההתבוננות הפנימית, ולהכיר את עצמנו היטב היטב.

מה שמחזיר אותי לגלי ולציפורניים שלה. שנתיים של הערצה ותסכול נגמרו השבוע, כשהבנתי פתאום שאין מה לעשות – לעולם לא יהיו לי ציפורניים כאלה. אצלי זה לא עובד, למרות שאני לא כוססת ודווקא כן מטורפת על טחינה. אז לקחתי את עצמי ואת כפות הידיים שלי לשולה, מקצה הרחוב, שתבנה לי ציפורניים מושלמות וארוכות, אחת אחת. נכון, זה לא בא לי טבעי, וגם עלה הון לא קטן. אבל לפעמים, אם משהו לא הולך ישר, צריך פשוט לעקוף ולנסות מכיוון אחר. מה שעובד אצל גלי פשוט לא עובד אצלי. אבל עכשיו גם יש לי קריסטל על הזרת – ואת הכלים שמישהו אחר יעשה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

השיטה פועלת במקביל לרפואה הקונבנציונלית ומבוססת על הפיזיולוגיה של האישה, כפי שהיא מקובלת ברפואה המערבית, אך מעצם היותה שיטה לריפוי עצמי היא מציעה לעצור לרגע ולתת צ'אנס לגוף עצמו - לפני הטיפולים התרופות, לפני ההורמונים, לפני הזריקות והניתוחים.

עקרון הפעולה של השיטה הוא חזרה אינטנסיבית על תנועות באזור האגן במקצבים משתנים. תנועות אלו יחזירו תנועה לאזור מערכת הרבייה, יגבירו את זרימת הדם ויחממו את המקום.

התרגול בשיטת אביבה מסייע לקבל מחזור ביום ובזמן הרצויים, למנוע את כאבי המחזור ותופעות ה-PMS, להשיג איזון הורמונלי ולהסדיר מחזור לא סדיר, מחזור ארוך מדי או קצר מדי ולשפר את תהליך הביוץ. כמו כן נועדו התרגילים להחזרת וסת שנעלם לחלוטין ווסת שלא הופיעה כלל (אל-וסת. התרגול בשיטה גם יעזור לפתור את תופעות גיל המעבר– והכל, בלי התערבות חיצונית, בלי תרופות, בלי הורמונים  וכימיקלים, באופן טבעי ועצמאי לחלוטין.

לפני שמפקירים את הגוף להורמונים וטיפולים פולשניים, כדאי לתת הזדמנות לדרך הטבעית.- תנועה נכונה וזרימת דם תקינה יחסכו הרבה סבל גופני ונפשי. השיטה תחזיר לאישה את השליטה בגופה ובתהליכי הפריון הטבעיים, ותעזור להשיג הריון טבעי או לשפר את סיכויי הצלחת טיפולי פוריות.

WWW.AVIVAC.CO.IL

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיכל פוני

מאת: מיכל פוניהריון ולידה30/07/131116 צפיות
להכנס להריון אחרי החגים דווקא הקיץ, עונת ה " לפני החגים " הוא הזדמנות מצוינת להכשיר את הגוף לתקופה של " אחרי החגים" – ופשוט לשפר עמדות: אם כהכנה להריון ספונטני, ואם כדי למקסם את הסיכוי בטיפולי פוריות.

מאת: מיכל פוניפוריות10/07/132196 צפיות
אחרי ארבע שנים של טיפולים הבינה מיכל ש"אני לא יכולה לחכות עוד ש'יעשו עלי' – לא טיפולים, לא ניסיונות, לא הזרעות". היא החליטה להיות אקטיבית והחלה לתרגל את שיטת אביבה. כעבור חמישה חודשים נכנסה להריון

מאת: מיכל פוניפוריות20/11/128575 צפיות
חקרים רבים מצביעים על הקשר בין תנאי לחץ ובין שיבושים במחזור החודשי, ומה יותר מלחיץ ממלחמה? מצוקה נפשית, אומרים המומחים, יכולה להכניס את הגוף למצב של מגננה הישרדותית – ובתנאים כאלה, קשה ליצור חיים חדשים. מה אפשר לעשות? להרגיע, ולחכות שהכל יעבור

מאת: מיכל פוניהריון ולידה23/10/121878 צפיות
לפעמים, מרוב חישובים ורצון לדייק, מפלס הלחץ רק עולה ואיתו רמת ההורמונים, וההריון המיוחל רק מתרחק. תרשו לי להציע לכן אלטרנטיבה

מאת: מיכל פוניהריון ולידה23/10/121432 צפיות
מחקרים מוכיחים שקיים קשר ברור בין פעילות גופנית מבוקרת לבין כניסה להריון - תחשבו על זה: כל מה שקשור להבאת ילדים לעולם כרוך בתנועה. החל בהיווצרות הזרע אצל הגבר, דרך עצם מעשה האהבה וכלה בהתקדמות הזרע בגוף האישה אל עבר המפגש עם הביצית, שאף היא נמצאת בתנועה מרגע שהשתחררה מהשחלה ועד שהגיעה אל הרחם.

מאת: מיכל פוניפוריות21/10/121906 צפיות
לרפואה הקונבנציונאלית אין פתרון להורדת רמות של הורמון FSH גבוה. הטיפול הניתן במקרה כזה הוא חיזוק תרופתי של הורמונים אחרים על מנת לחפות על הליקוי של הורמון ה-FSH.

מאמרים נוספים בנושא פוריות

מאת: ג.ט קראוןפוריות23/09/133076 צפיות
השפעת התזונה על כניסה להיריון . למרות היותנו סובלים מעודף משקל . הגוף פשוט לא יאפשר קליטה להתרחש או המשך היריון אם אין לו את היסודת,, הבסיסי שהוא צריך כדי לקיים את ההריון. נשים רבות פונות לדיאטת סיבים דלת שומן, אמנם הדיאטה תורמת לבריאות ולירידת משקל. ירידה במשקל הוכחה כמגדילה את הפריון, אך ירידה במשקל , אבל בדרך הנ"ל היא רק לעתים נדירות יעילה להגדלת פוריות משום שהיא שוללת מהגוף החלבונים והשומנים הנחוצים לייצור הורמונים הדרושים

מאת: ג.ט קראוןפוריות21/09/132041 צפיות
אי פוריות היא בעיה עולה וגוברת בחברה של היום. כמשהי שחוותה את העניין מקרוב ,אני בחרתי להציג נתונים שיכולים לעודד כל אחת בעולם,שחושבת שהיא לבד במאבק של השגת היריון תקין.. ניסיתי למצוא מידע מדויק בגוגל על כמה הון מושקע לשנה על טיפולי פוריות , ואני כל הזמן מקבלת תוצאות עבור דרכים כדי לממן את טיפולי פוריות . החלק העצוב ביותר הוא כי במקרים רבים , הגוף יכול להפוך להיות בעל פוריות תקינה אם ינתנו לו המשאבים הנכונים . פוריות , כמו כל מחלה , היא פשוט סימן לכך שמשהו לא בסדר בגוף וחייב להיות מטופל. מני

מאת: מיכל פוניפוריות10/07/132196 צפיות
אחרי ארבע שנים של טיפולים הבינה מיכל ש"אני לא יכולה לחכות עוד ש'יעשו עלי' – לא טיפולים, לא ניסיונות, לא הזרעות". היא החליטה להיות אקטיבית והחלה לתרגל את שיטת אביבה. כעבור חמישה חודשים נכנסה להריון

מאת: גולאסופוריות18/06/131908 צפיות
גבר עובר בדיקת זרע. על הגבר למסור זרע לאחר הפרשתו באופן מבוקר. בדיקת זרע כוללת בדיקת איכותו מכמה היבטים: ספירת זרע, צפיפות הזרע בנוזל, המורפולוגיה שלו, והתנועתיות שלו.

מאת: אליס פ.סטפןפוריות26/02/132366 צפיות
איך מוגדר אי פוריות,מה זה אי פוריות? מה זה בדיוק בעיות פוריות? הבעיות בכניסה להריון או הבאת ילד, או עם הגעה לסוף הריון הפורה , נופלות תחת ההגדרה של אי פוריות. אי פוריות היא אי היכולת של פרט להיות בהריון, במקרה של נקבות, או אי היכולת לגרום להריון, במקרה של הזכרים. חוסר היכולת של אדם לשאת את הריון לטווח המלא שלו הוא גם זכה לכינוי פוריות. איך תזהה בעיות פוריות? מה הם סימנים לבעיות פוריות?

מאת: פונדקאות המרכז להורותפוריות28/01/139463 צפיות
בשנים האחרונות נפתחו מספר מרכזים המציעים פונדקאות בישראל ובחו"ל. ההיצע מצד אחד מעודד כי יש לגיטימציה רחבה לנושא הפונדקאות אבל מצד שני יש קושי לקבל החלטה איך לעבור את תהליך הפונדקאות בארץ או בחו"ל ? ודרך איזה מרכז ? אנו ננסה לתת לכם טיפים כדי לארגן את ההיצע הרחב לבסיס שממנו תוכלו לבחור את הבחירה הנכונה עבורכם

מאת: מוריס עוזפוריות25/11/128167 צפיות
מטרתו של מאמר זה היא להציע נקודת מבט הוליסטית של גוף ונפש המתארת את ההיבטים הפסיכולוגיים-רגשיים של בעיות הפריון, ולהשפעתם על יכולתיהם של האישה, הגבר והזוג להתמודד עם הקשיים ולצמוח מתוכם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica