כל אחד ואחד מכם, שמעוניין לעסוק במקצועי חופשי, כמו למשל להיות סוכן ביטוח, צריך לעבור הכשרה מקצועית. לאחר רפורמת בכר שהעלת את רף הידע והמקצועיות הנדרשים מהתפקיד, עליו להיות מעוניין לעבור את ההכשרה המקצועית הטובה ביותר ולחפש את המוסד עבור לימודי ביטוח פנסיוני הטוב ביותר בתחום.
בתקופה האחרונה, עולם לא פעם שאלה מעניינת והיא מהו למעשה ההבדל המהותי בין יועץ פנסיוני לבין סוכן ביטוח פנסיוני?
אז ההבדל המהותי בין השניים נמצא למעשה במילה אחת שמופיעה בחוק והיא המילה "זיקה". כמובן שעל שני התפקידים חלה חובת נאמנות וגילוי נאות מפאת כורח התפקיד, אך לסוכן הביטוח ישנה זיקה ברורה למוצרי הביטוח אותם הוא משווק. זאת מכיוון שהוא מקבל על מכירתם עמלה מיצרני המוצרים (שהם כמובן חברות הביטוח השונות). לכן, על סוכן הביטוח ישנה חובה לגלות ללקוח, כי קיימת עבורו (עבור סוכן הביטוח) זיקה למוצרים.
מנגד, ליועץ הפנסיוני אין זיקה. זאת מכיוון שהוא ניטרלי ואינו מקבל עמלה כלשהי מיצרני מוצרי הביטוח (חברות הביטוח) או עמלה כלשהי על מכירת מוצר מסוים. בנוסף, על מנת לייעץ ללקוח, חייב היועץ הפנסיוני לחתום מול הלקוח על הסכם ייעוץ.
אז מה נדרש ממני על מנת להיות סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני, שני מקצועות מבוקשים מאוד בימים אלה ושעליהם מתוגמלים בצורה יפה מאוד. ובכן, תהליך הרישוי דומה לשני התפקידים. על מנת לעבור את הבחינות של משרד האוצר בנדון, יש כמובן לעבור הכשרה מקצועית איכותית, בדמות קורס יסודות הביטוח ולאחר מכן קורס גמר פנסיוני, זאת לצד התמחות (הנקראת כידוע גם בשם סטאז') אצל סוכן ביטוח מורשה.