מה היתרונות?זה כל כך קל פשוט לקנות בסופרמרקט.למה לגדל מזון בבית?
כי אנחנו רוצים:
מזון מקומי, טרי : מדוע יש מגמה עולמית עולה של אכילת מזון מייצור מקומי? דבר אחד בטוח, יותר אנשים מבינים כי מזון טרי, מקומי טעים יותר ממזון שנקטף מוקדם מדי ומאוחסן זמן רב מדי במכולות ומחסנים של סופרמרקטים. תשאלו כל שף טוב. והוא יגיד לכם שאין תחליף לטעם של ירק שהרגע נקטף. ואין שום דבר מקומי או טרי יותר ממזון שגודל מספר מטרים מדלת המטבח שלך.
מזון בריא יותר: התוצרת הטריה שנקטפה ישירות מההידרופונוס שלך היא המזינה ביותר. יתר על כן, היא פתורה ממזהמי המזון התעשייתיים, הרעלים והתוספים הקשורים למחלות הסרטן, סוכרת, מחלות לב, השמנת יתר, היפראקטיביות, אלרגיות ומחלות כרוניות רבות אחרות.
הגינה שלכם תפתח אצלכם אהבה לצמחים, ותגרום לכם לרצות לצאת החוצה יותר. הילדים ירצו ללמוד יותר על צמחים, בזמן שערכה ידידותית-לילדים תצית את דמיונם.
פחות בזבוז: מה קורה כאשר אתם קונים חסה ולא הספקתם להשתמש בה? היא מתחילה להירקב. שבוע לאחר מכן, זה כתם עצוב,של עלים נבולים בתוך שקית ניילון. סביר שתזרקו אותה לפח.זה כסף שירד לטמיון. אבל מה קורה כאשר אתם מגדלים את החסה שלא הספקתם להשתמש בה? היא ממשיכה לגדול! כעבור שבוע, היא עדיין גדלה, טריה ופריכה מתמיד, ויש יותר ממנה. הזמן עובד בשבילכם, לא נגדכם.
ואתם לא צריכים לסחוב את הירקות שלכם בשקיות פלסטיק מזהמות כל הדרך מהסופר, תקטפו אותם מההידרופונוס שלכם, ישירות למטבח. ללא אריזות בזבזניות, המזהמות את החופים שלנו ונערמות במזבלות שלנו.
שליטה על האיכות: מי צריך להחליט בשבילכם מה אתם מכניסים לגוף? אתם צריכים. לא איזה תעשייה ענקית המחויבת למשקיעים שלה. אם אתם בוחרים לא לאכול חומרי הדברה מסרטנים עם סלט המלפפונים שלכם, תצטרכו לקחת צעד אל מחוץ למערכת המזון המיינסטרימיתולגדל בעצמכם כמה שיותר. ההידרופונוס יעזור לכם לקחת (לפחות חלק) מהשליטה על הדיאטה שלכם ושל המשפחה בחזרה. אתם הופכים להיות יצרנים, ולא רק צרכנים. אתם יודעים מה שתלתם ומה נתתם לצמחים לאורך כל הדרך. ההידרופונוס יעזור לכם לקחת צעד ענק לעבר אורח חיים בריא ומודע יותר.
מפני שזה אפשרי וקל:
יש לנו מלא שמש ולא מספיק אדמה: אתם לא זקוקים לחלקת אדמה פוריה ומדושנת כדי לגדל לכם תבלינים,ירקות ואף פירות. בעזרת ההידרופונוס אתם יכולים לעשות את זה בכל מקום,ולאורך כל השנה. בזכות המיקום הגיאוגרפי החמים שלנו, השמש זורחת רוב השנה, ללא תשלום. וההידרופונוס עוזר לנו לחסוך עד כ70% מצריכת המים המקובלת בחקלאות קונבנציונלית. בזכות שילוב שני המרכיבים האלה, וקצת אהבה,אתם יכול ליצור חיים ומזון בריא. ואתם יכולים להתחיל עכשיו.
כי יש לנו גגות,מרפסות וחצרות: מי אמר שאוכל חייב לבוא ממשקי ענק? הוא לא. כמעט בכל בית בישראל יש מרפסת, או גג, או אולי חצר קטנה…אנחנו יכולים לעצב לכם ערכה שתתאים במיוחד לצרכים ולגדלים שלכם. מספר ערכות יכולות להיות מחוברות ביחד, אין גבול לדמיון.
וכי אנחנו חייבים:
גידול מזון היא מיומנות הישרדותית: אנשים המצוידים בצורה הטובה ביותר לשינויים במזג אויר או למשבר הכלכלי – או כל משבר אחר – הם אלו עם מיומנויות בסיסיות בקיימות עצמית. ידע בגידול מזון הוא ללא ספק אחד מהצרכים הבסיסיים ביותר. לפחות כמו הפועל היוצא – בישולו של המזון. רק שחבל שהיינו צריכים מיתון עולמי כדי להביא כישורים אלה בחזרה לאופנה. בימינו בישראל, גידול ביתי של מזון הוא לא רק תחביב מעניין – זה כמעט ציווי כלכלי. וההידרופוס יעשה את המשימה קלה ומרתקת לביצוע.
תפסיקו לאכול רעלים: החקלאות התעשייתית, כולל התעשייה האורגנית, משתמשת בדלקים מאובנים בכל שלב בתהליך הייצור.מן הדשן בקרקע,למשאית הקירור ועד לחבילות הפלסטיק בהם נעטפים המוצרים שלהם.כשאתם מגדלים בעצמכם, אתם יכול למחוק את הרעלים מן שרשרת המזון שלכם.
לשתול קצת תקווה לעתיד: בעולם משתנה כמו שלנו, יכולת לגדל מזון, לחלוק וליהנות ממנו, הידע לחיות בעולם בריא, מלא בגנים יפים עשויה להיות המורשת הטובה ביותר שאנחנו יכולים להשאיר לילדינו ונכדינו.
כל היתרונות ב גידול ביתי הידרופוני/אירופוני אורגני | NATURE TECH