הסוד שמסתתר מאחורי כוח היניקה במאגרי מים ובמפעלים שונים הוא המשאבה ההידראולית. הציוד ההידראולי נפוץ בתעשייה הכבדה בישראל ובעולם כולו. התעשיינים בוחרים לעשות שימוש דווקא בציוד הידראולי ומעדיפים אותו על פני מכשירים וציוד אחרים בזכות יתרונותיו הרבים ובעיקר בזכות עוצמתו הרבה וקלות השימוש בו.
משאבה הידראולית למשל, הנחשבת לאחד מעמודי התווך של הציוד ההידראולי מתבססת על טכניקת כוח הדחיסה. הפעילות של המשאבה לכאורה מאוד פשוטה, כל שהיא עושה הוא לדחוס נוזל (שמן) בתוך גליל בעזרת בוכנה. הפעולה הפשוטה הזו היא, היא שאחראית בסופו של דבר להפעלת משאבות, הרמת משאות כבדים, עבודות בניין ועוד.
עצות לרכישת משאבה הידראולית
ציוד הידראולי כדאי לרכוש אך ורק אצל המשווקים המורשים. עם כל פריט שנרכש יש לבקש תעודת אחריות מתאימה, הדרכה מקצועית על שימוש נכון במכשיר והוראות תחזוקה. החנויות הגדולות ואתרי האינטרנט המופיעים ברשת למכירת ציוד מציעים ציוד הידראולי בטווחי מחירים שונים.
את המשאבות והמנועים המתאימים ביותר כדאי לבחור בהתאם לאיכות חומרי הגלם והמותג. נכון שפערי המחיר בין המותגים המוכרים יותר לבין אלו שאינם ידועים גדולים מאד ומפתים, בעיקר כשמדובר בעשרות אלפי שקלים אך יש לזכור כי רכישת מוצרים זולים או משומשים עלולה להביא עמה תקלות והוצאות כספיות משמעותיות לרכישת חלקי חילוף.
לא פעם ההוצאה הקטנה יחסית שביצעתם בתחילת הדרך וברכישה הראשונית תעלה לכם מאד ביוקר בהמשך הדרך.
אחריות על הציוד ההידראולי – חובה!
במקרים בהם מופיעות תקלות בציוד ההידראולי שברשותכם יש למהר לבחון את תעודת האחריות וליצור קשר עם הספק. תקלות שנמצאות תחת אחריות היצרן אפשר יהיה לתקן לרוב ללא עלות נוספת.
במקרים בהם דרושים חלקי חילוף וטיפול בשברים ונזקי חבלה במכשיר יש לפנות אל טכנאי מוסמך לטיפול בציוד. חשוב לברר אל מול מעבדת התיקונים היכן הם רוכשים את חלקי החילוף ולבקש פירוט מלא אודות התקלה. הדרכה לשימוש נכון במכשיר תסייע לבעליו להימנע מתקלות דומות בעתיד, לכן בקשו מהחברה המתקינה את הציוד להעניק שעת הדרכה על אמצעי התחזוק והתפעול של הציוד ההידראולי והמשאבה ההידראולית לצוות העובדים שלכם.