כידוע, ניתן להתקין בכל בית אזעקה במטרה להימנע מהפתעות לא רצויות. אך מה קורה במידה ואף אחד לא שומע את האזעקה? או נניח ושומעים את האזעקה ועדיין לא עושים דבר בנידון? בדיוק בנקודה זאת סביר מאד להניח שיהיה צורך בחברת מוקד שתסייע לכם להגן על ביתכם בצורה היעילה המהירה והמהימנה ביותר.
במידה והחלטתם, ובצדק, להגן על ביתכם בסיוע של חברת מוקד, הצעד הראשון יהיה כרוך בחתימה על חוזה ותשלום דמי מנוי חודשיים לגוף שתפקידו לקבל הודעות בכל מקרה בו מתבצעת פעולה חריגה שמצריכה התייחסות. השירותים שמספקים גופי אבטחה אלה כוללים בין השאר התקנת מערכות אבטחה כמו מצלמות אזעקה וכדומה, כמו כן ישנם רכבי סיור שנועדו להבטיח הגנה באזור המיועד.
מערכת אזעקה-איזה סוג?
התקנה של מערכת אלקטרונית הוא הצעד הראשון שעליכם לנקוט בבואכם לבצע אבטחה לבתים בצורה היעילה ביותר או במילים אחרות בבואכם להתחבר לשירותי מוקד. מערכת אלקטרונית זאת יכולה לשמש כמערכת אזעקה מהסוגים הבאים, מערכת הודפת או מערכת תצפית. סוגי המיגון יבחרו בהתאם להמלצות של נציג חברת הביטוח, או לחילופין בתיאום מול נציג מטעם החברה, אשר אליה אמורות להגיע ההתראות מבית המנוי.
לעתים ההחלטה על סוג המיגון הרצוי שיש להתקין בביתכם תעשה מול נציג מכירות של חברת האבטחה. במקרים מהסוג הזה יש לקחת בחשבון שנציג המכירות לעתים, ינסה למכור לכם סוג מסוים של מערכת אלקטרונית על מנת להגדיל את רווחיו, מערכת שלא בהכרח עולה בקנה אחד עם צרכי האבטחה הנחוצים לכם.
דירה רגילה או בית בודד?
לכל מערכת אזעקה מחוברים גלאים מסוגים שונים כמו, גלאי נפח או גלאי שבר זכוכית וכשמו כן הוא, מתריע ברגע שמתרחש שבר בזכוכית שעלול להעיד על פריצה. כמו כן מחובר צופר שתפקידו להתריע בכל מקרה חריג, או קו טלפון ששולח אות למוקד או לחילופין הודעה למנוי.
ניתן לאפיין מערכת אזעקה לפי מספר הכניסות, היציאות וגם לפי מספר קווי הטלפון אליהם היא מחייגת באופן אוטומטי בשעה של פריצה. בדירה רגילה מומלץ להתקין מערכת ביתי רגילה בעלת ארבע עד שש כניסות. מערכת מורכבת יותר של שש עד שש עשרה כניסות מומלצת עבור בתים בודדים. יש לציין שהמנוי נושא באחריות מלאה ועליו לדרוך את המערכת בשעת יציאה ולנטרל אותה בשעה שהוא שב לבית כמו כן עליו לבדוק את רמת תקינותה לעתים קרובות, במידה וכל אלו לא ייעשו על ידיו, חברת מוקד לא תישא באחריות על התרחשות הפריצה.