ריבוי הפריצות בשנים האחרונות הוביל לכך שיותר ויותר דיירים שמתגוררים הן בבתים פרטיים והן בבנייני דירות שוכרים שירותי מוקד שונים. מן הסתם ככל שהביקוש לתחום עלה, ההיצע גדל בהתאמה וכיום ישנן לא מעט חברות שפועלות בתחום בפריסה ארצית. למעשה בשנים האחרונות פועלות בישראל חברות בת ואף סניפים ישראליים של חברות אבטחה בינלאומיות.
במקביל לשירותי מוקד האבטחה המסורתיים שנועדו לסכל ניסיונות פריצה, כיום ישנם שירותים מתקדמים שנועדו למטרות נוספות. בין היתר מדובר על שירותי מוקד שמספקים לחצני מצוקה לקשישים שחיים בגפם וחיישני אש שמחוברים ישירות למוקד שזמין 24 שעות ביממה ושיכול להזעיק את כוחות הכיבוי וההצלה תוך שניות ספורות מרגע פריצת הדליקה. אז איך מבדילים בין החברות השונות? ובכן, האמת נמצאת בטפסים הקטנים.
רישיונות בבקשה
השלב הראשון בבחירת שירותי מוקד הוא לסנן את החובבנים שפועלים בתחום. שוק האבטחה הביתית הוא שוק פרוץ למחצה ואי לכך פועלים בו לא מעט חאפרים. אי לכך, ראשית עליכם לוודא כי הארגון שאתם עובדים מולו מחזיק ציוד שנושא תו תקן מספר 1337 מטעם מכון התקנים. כמו כן עליכם לוודא כי החברה שאתם מתעניינים בה קיבלה אישור לעסוק בתחום מטעם המשרד לביטחון פנים. שימו לב, במידה ומדובר על חברה עם מספר סניפים, על כל סניף להחזיק באישור נפרד, היו ערים לכך.
חברות שמספקות שירותי מוקד צריכות להחזיק גם באישור מטעם הרשות המקומית. אנחנו ממליצים לכם שלא להרגיש חוסר נוחות בנוגע לפרטים האלו. אלו בדיוק האלמנטים שמפרידים חברה שפועלת באופן מאושר וחוקי מחברה חובבנית ולא מאורגנת. עמדו על זכותכם לברר את כל הפרטים האלו לפני שתחתמו על חוזה האבטחה.
מה אומר סוכן הביטוח שלך?
לאחר שתצמצמו את הרשימה למספר חברות שמעניינות אתכם, אתם מוזמנים לקחת את המידע שאספתם ולהביא אותו לסוכן הביטוח שלכם. חשוב לדעת כי חברות הביטוח השונות לא מאשרות כל חברת אבטחה באשר היא. לאחר מכן עליכם לבחור את החברה המתאימה לכם ביותר מבחינת השירותים השונים שהחברה מספקת, עלות השירותים החודשית ומסגרת התקציב שלכם. בהצלחה.