חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

זיכרון דברים? היזהרו...

זיכרון דברים הינו מסמך אשר רבים מרוכשי ומוכרי הדירות ממהרים לערוך כאשר ברצונם להתקשר בעסקת מכר.

סעיף 8 לחוק המקרקעין דורש מסמך בכתב על מנת להעניק תוקף לעסקה במקרקעין.

לכאורה, זיכרון הדברים מרכז בחובו ההסכמות הראשוניות בין הצדדים עובר לחתימת הסכם המכר עצמו. ברם, על פי שורה של פסקי דין נראה כי יתכן שזיכרון הדברים יראה כחוזה מחייב לכל דבר.

לפיכך, מומלץ שלא לחתום על זיכרון דברים שלא בליווי משפטי של עורך דין מקרקעין וכן חשוב לוודא קיומו של פתח בזיכרון הדברים ליציאה מהעסקה.

על מנת שזיכרון הדברים יחייב כחוזה עליו למלא את דרישות חוק החוזים - גמירות דעת, מסוימות ולעמוד בדרישת הכתב המהותית.

בשאלת המסוימות נבדק האם זיכרון הדברים מפורט דיו וכולל בחובו את הפרטים המהותיים והבסיסיים של העסקה. דרישות המסוימות רוככה בפסיקה והרי שעל פי סעיף 26 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג- 1973, ניתן להשלים פרטים חסרים מכוח הוראות החוק וזאת כל עוד לא משתמע כוונה אחרת של הצדדים.

לאור האמור הרי שבמקרים רבים מוצאים עצמם הצדדים מחויבים לעסקה מבלי שסוכמו ביניהם תנאים חשובים והכרחיים אך בגלל חתימתם על זיכרון הדברים.

מומלץ להימנע מחתימה על זיכרון הדברים בטרם היוועצות עם עורך דין מיומן בעריכת הסכמים, אשר יבטיח עריכת הסכם אשר יגן על האינטרסים שלכם. ליווי וסיוע משפטי לכל אורך ההליך מצמצם באופן ניכר את חשיפת הצדדים לסיכונים.

הרשברג עורכי דין הינו משרד עורכי דין בחיפה המתמחה בתחום המקרקעין ומעניק ללקוחותיו ייעוץ וליווי בעסקאות מכר וקנייה של נכסי מקרקעין - דירות  יד שנייה ודירות מקבלן, החל משלב עריכת החוזה דרך לווי משפטי שותף וכלה בהעברת הזכויות בגוף בו הן רשומות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת הרשברג עורכי דין

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica