מה ישראלי הכי שונא?
כמובן - לצאת פראייר. מחקרים הראו שאנחנו שונאים את זה ברמה העקרונית, ולא משנה אם אנחנו מפסידים שקל או 100 שקל.
אבל ברור לך שזה מאד משנה כמה אתה מפסיד. כשאתה קונה דירה, יש פה יותר מעקרונות.
זה לא כמו לשלם 6 שקלים על שקית חלב במקום 5 שקלים.
מי שיוצא פראייר כשהוא קונה דירה - מפסיד הרבה מאד כסף. כשאתה עובר לבית משלך, אתה רוצה להתחיל חיים חדשים ו"נקיים", לא להישאר בחובות עד אחרי הפנסייה!
אתה יודע מיהו הפראייר הגדול במשא ומתן נדלני? המוכר? הקונה?
הפראייר הגדול הוא, כמובן, זה שמשלם לכל האחרים. הוא משלם למוכר, זה ברור. הוא משלם למתווך, לשמאי ולעורך הדין. הוא משלם גם הרבה כסף לבנק ולמדינה. בסוף, אם נשאר לו כסף, הפראייר יכול לשלם לעצמו. כולם הרוויחו בעיסקה חוץ ממנו.
אתה רוצה לקנות דירה. אז איך אתה יכול לא לצאת פראייר?
שמי אלי יצחק, ואני הכנתי את המדריך לניהול משא ומתן נדלני. לפי הפילוסופיה שלי, העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים: אלה שמנצחים במשא ומתן, ואלה שמפסידים. כל אחד מאיתנו בוחר צד, אבל לא תמיד אנחנו מודעים לכך שבחרנו צד.
הרי, אם תשאל כל אחד: "אתה רוצה להיות פראייר? אתה רוצה להיות בצד של המפסידים?" התשובה תהיה "ברור שלא!". אבל אם אתה לא עושה שום דבר כדי לעבור לצד של המנצחים, בעצם בחרת את הצד של המפסידים.
מה עושים אלו שבוחרים בצד של המנצחים?
אם אתה רוצה להיות מנצח בניהול משא ומתן, אתה צריך ללמוד איך לעשות את זה נכון. אתה לא יכול להניח שאתה כבר יודע ניהול משא ומתן נדלני, כי זה לא משהו שאתה עושה כל יום. אני דווקא כן מנהל משא ומתן נדלני כל יום, ובדיוק בגלל זה אני יודע כיצד להעביר אותך לצד של המנצחים.