שלושת סוגי שיש טבעי הבולטים בעולם העיצוב והסניטציה עם שיש קוריאן, שיש מאבני גרניט יצוק ושיש אבן קיסר. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו, ועל כך נשוחח במאמר זה.
שיש טבעי מסוג קוריאן, אותו ייצרה חברת דופונט האמריקנית, הוא שיש טבעי המשלב בתוכו מינרלים מן הטבע יחד עם חומרי אקריליק. המינון הנכון של האלמנט הטבעי והסינטטי יוצר אבן שיש טבעי הומוגנית ואטומה, החסינה בפני מים ונוזלים אחרים ולכן תוצרת זו נחשבת לשיש טבעי מוצלח. שיש טבעי מסוג קוריאן משמש אף לאלמנטים שמעבר למשטחי העבודה ונוכל למצור חלקים ממנו ביצירות אמנות במוזיאונים.
שיש טבעי מאבני גרניט יצוק הוא השיש החזק ביותר. למען האמת, גרניט יצוק הוא לא זן של שיש טבעי אך בגלל היותו נפוץ בקרב מטבחים הוא כבר קיבל את הכינוי "שישי טבעי" למרות שהוא לא כזה. גרניט היא אבן מחוספסת שמקורה ברכסים הרריים. היא קשה ועמידה לאורך שנים רבות, הוכחה לכך שהיא משמשת בנייה חיצונית של בניינים ואפילו להרכבת מצבות. יחד עם זאת החיסרון של הגרניט הוא ביכולת ההתאמה של בכל הנוגע לצבעוניות, טקסטורות וגוונים. גווני הגרניט, בניגוד לשיש טבעי שמגיע חסר צבע, הם גוונים הנעים מאפור ועד כתום.
סוג שיש טבעי אחרון ואולי המוצלח ביותר, הוא פיתוח מייד אין יזראל, של חברת אבן קיסר. החברה הישראלית פרצה דרך בכך שלמעשה המציאה זן חדש של שיש טבעי. בעוד שיש רגיל בנוי משלושה מינרלים – קלציט, סרפנטין ודולומיט, אנשי קיבוץ שדות ים פיתחו שיש טבעי ממינרל טבעי אחד בשם קוורץ. באבנים של חברת אבן קיסר הקוורץ נמצא בריכוז של יותר מ-90% בכל אבן, 93% ליתר דיוק. יחד עם אלמנטים סינטטיים אחרים אנו מקבלים אבן חזקה שעושה פלאים בעולם העיצוב של שיש טבעי.
שיש יכול להשתלב בנושא תכנון מטבחים, ורבים משתמשים בסוגים שונים של שיש, עיצובים וצבעים שונים, עיצוב מטבחים כיום הוא תחום מאוד מבוקש ורבים רוצים לעצב את המטבח שלם באופן שונה ומקורי, וזה נעשה ע"י אנשי מקצוע מומחים בתחום.