המחשבה על להיות מחויב לגוף שהלווה לך כמות גדולה של כסף לכמה שנים טובות יכולה ליצור לחץ, מספיק כדי לחשוב פעמיים אם לקחת את ההלוואה או לא. אבל, לפעמים לקיחת הלוואה היא צעד נכון, תלוי במה רוצים להשקיע אותה.
הלוואות לעסקים בערבות מדינה הן מצוינות אם יש בסיס טוב לעסק שיכול לצמוח ולהתפתח וליצור רווחים יפים. אבל אם הרעיון לעסק לא משהו, במילים המעטות, אז כדאי להימנע מלקיחת הלוואה עד אשר הבסיס של העסק יעבור את המייקאובר שהוא צריך.
הלוואות לעסקים הן משהו שהמדינה מנסה לעודד כמה שיותר כדי לגרום לעוד ועוד עסקים להיפתח, שכן העסקים טובים לא רק לבעלי העסקים אלא גם למדינה משתי סיבות: דבר ראשון, בעלי עסקים עדיין צריכים לשלם מיסים, ואלו הרי מגיעים לכיס של המדינה. דבר שני, מדינה מפותחת בעולם המערבי נמדדת, בין היתר, על ידי פיתוח התחום העסקי, כאשר יש עסקים מבוקשים ויוקרתיים יותר, ביניהם הייטק.
הלוואות לעסקים קטנים שרק מתחילים את דרכם הן מסוג ההלוואות שקצת יותר קשה לקבל, כי היזמים צריכים להראות שהעסק שהם רוצים להקים עתיד ליצור רווחים גבוהים ולהחזיק מעמד שנים ארוכות. לעומת זאת, כשעסק קיים רוצה לקחת הלוואה, הדברים נעשים קצת פחות מסובכים, שכן אז מחליטים אם לתת את ההלוואה או לא על בסיס ההכנסות של העסק הפועל.
אבל לא רק הלוואות לעסקים הן נפוצות, ויש לא מעט אנשים במגזר הפרטי שלוקחים הלוואות למטרות שונות, כאשר הנפוצות ביותר הן רכישת בית ומימון לימודים אקדמיים. כשמדובר במשפחות ואנשים מהשורה ולא במי שרוצה לפתוח עסק, ההחלטה אם לתת את ההלוואה או לא היא כמו במקרה של עסקים פועלים שרוצים לקחת הלוואה, כלומר בוחנים את ההכנסות בלבד.
הן במקרה של הלוואות לעסקים קטנים או גדולים שכבר פועלים והן במקרה של המגזר הפרטי, גובה ההלוואה ותנאי ההחזרה נקבעים על פי ההכנסות וההוצאות. בעיקרון, רצוי שההחזר החודשי לא יעלה על 20 אחוז מכלל ההכנסות. היות ויש הוצאות שרק הצד שמבקש הלוואה יודע עליהן, בעיקר במגזר הפרטי שבו לא תמיד משלמים באקראי ואין תמיד רישום של הדברים, אנשים מהשורה שמציעים להם הלוואה בגובה ותנאי החזרה מסוימים לפי הנתונים שלהם, צריכים לקחת בחשבון גם את ההוצאות שהבנק לא בהכרח יודע עליהן.