כל מי שמוזמן לחתונה יכול להרגיש את אחד מהשניים: שמחה והתרגשות או ייאוש וחרטה, חרטה על זה שהוא מכיר את החתן ו/או הכלה, כי לא משנה אם שמחים או לא שמחים ללכת לחתונה, תמיד צריך להשאיר משהו לזוג הנשוי הטרי, ואין ספק שזה מייאש.
לפעמים אתם מתלבטים אם להביא כסף או מתנה? התשובה היא פשוטה- כסף. אולי במדינות אחרות מתנה מתקבלת בברכה, והיא אף האופציה הנפוצה ביותר, אבל בארץ זוג נשוי טרי צריך כסף, וכמה שיותר יותר טוב.
אז כמה לשים. תלוי איפה החתונה מתקיימת- אולם אירועים באזור חיפה או אולם אירועים בבאר שבע? לכל אזור יש את המחירים הסטנדרטיים שלו, והם משתנים לפי הביקוש והיוקרה של האזור וקריטריון משני הוא היוקרה של האולם עצמו.
אולם אירועים בחיפה והקריות יכול להיות יוקרתי ויכול להיות פשוט יותר, והמחיר להשכרת המקום לכבוד החתונה משתנה בהתאם לכך. ככל שהאולם יוקרתי יותר, המחיר יהיה גבוה יותר, ולהיפך. וכמובן, ככל שהאולם יוקרתי יותר, אתם צריכים להשאיר יותר כסף, כי הזוג שילם יותר.
עוד דבר שכדאי לשים לב אליו הוא האוכל. כדאי לרחרח ולבדוק מול אנשים שקרובים לחתן ולכלה איזה מן אוכל הם מזמינים ולבדוק כמה בערך עולה מנה שכזו. קייטרינג בחיפה יכול לכלול מגוון מנות, והמחירים שלהן משתנים בהתאם לאיכות ולעלויות, למשל סטייק אנטריקוט יקר יותר מפרגיות. וכמו עם האולם, ככל שהמנה הייתה יקרה יותר לזוג, כך אתם צריכים לשלם יותר.
אז חישבתם כמה הזוג הטרי הוציא עליכם והשוויתם את ההוצאה שלהם. אבל רגע, מה לגבי לתת להם משהו כדי שיוכלו להתחיל את החיים עם קצת כסף. כן, זה לא מספיק רק לכסות הוצאה שלהם עליכם, אתם צריכים לתת אקסטרה. למה שהם הוציאו עליכם תוסיפו עוד בערך 50 שקלים, לפחות, ותלוי בקרבה שלכם אליהם.
ברור שהיה יותר טוב כלכלית אם היינו יכולים להשאיר מתנה, כי אפשר לקנות מתנה זולה שנראית יקרה. אבל מצד שני, בשביל לקנות מתנה כזו צריך הרבה זמן לחשוב והרבה טרטורים לקנות אותה, שזה עוד זמן וגם דלק. לעומת זאץ, כסף מזומן או צ'ק זה הרבה יותר נוח לכולם, לכם ולזוג שהתחתן.