לאלו שלא בקיאים בתחום העיצוב והאדריכלות, או שמעולם לא התנסו בעיצוב בית, חלונות הם פריט מובן מאליו. אולם אין הדבר כך. חלונות משמשים כאלמנט מקשר בין פנים הבית לחוץ. משום כך יש חשיבות רבה למיקום החלון, כך שישקף את הנוף הרצוי, וכן לבחירת מסגרת החלון- קרי פרופיל החלון- כך שייספק מסגרת הולמת למתבונן בנוף הנשקף.
חשיבותם של חלונות הבית מתבטאת גם מבחינת חזית הבית. חלונות מעוצבים כראוי יכולים לא רק לשפר את מראה חזית הבית, אלא גם להוות פריט עיצובי כשלעצמו. לשם כך, על האדריכל לתכנן את אופי החלון כנגזרת של אופי מבנה הבית, ותוך התייחסות לאלמנטים כמו: גובה התקרות, כיווני הנוף, כיוון פתיחת החלון בהתאם לחדר הבית, ועוד.
אילו פרופילים קיימים?
כאמור, פרופיל החלון הוא שלמעשה נותן את הטון לאופיו של החלון כולו. ישנם מספר סוגי פרופילים בשוק כיום, ולכל אחד יתרונות משלו.
1. פרופיל בלגי- פרופיל צר יחסית המאפשר ליצור חלוקות מעניינות בין הפרופיל לזכוכית, ובכך להפוך את החלון לפריט עיצובי של ממש. ישנם שני סוגים של פרופיל בלגי: אחד העשוי ברזל, והשני עשוי אלומיניום. פרופיל בלגי עשוי ברזל אומנם נותן תוצאה ויזואלית מרשימה, אך הוא פחות עמיד מפרופיל האלומיניום ועלותו רבה יותר.
2. פרופיל אלומינום רגיל- זהו הפתרון החסכוני ביותר עבור עיצוב החלון, שכן עלותו היא הנמוכה ביותר לעומת עמידותו הגבוהה. החיסרון העיקרי של פרופיל אלומיניום לעומת פרופיל בלגי טמון בקשת העיצוב האפשרית. בעוד פרופילי אלומיניום מברזל ניתן לקפל, לקמר ולחלק כאוות נפשנו, פרופילי אלומיניום מוגבלים יותר בחלוקה.
3. פרופיל אלומיניום ועץ- פרופיל עץ המקשט את פנים הבית, ופרופיל אלומיניום בחלק החיצוני של החלון. בעזרת שילוב זה נהנים הדיירים מהמראה הכפרי של העץ בחלקו הפנימי של הבית, וגם ועמידות האלומינום בחלק החיצוני.
4. פרופיל עץ מלא- מקנה תחושה כפרית לחלונות הבית, ושוטף את החדר כולו בתחושה חמימה. למרות יתרונותיו העיצוביים של פרופיל העץ המלא, יש לזכור כי הוא טעון תחזוק בצורה שוטפת, וכן עלותו גבוהה.
חלונות בלגיים- הבחירה של המעצבים והאדריכלים
כפי שציינו, האפשרויות העיצוביות של החלונות הבלגיים הם כמעט ואינסופיים. ניתן לקמר אותם עבור חלונות מעוגלים, לשחק עם עובי הפרופיל וצורתו. בדיוק מסיבה זו הפכו החלונות הבלגיים לפופולרים בקרב מעצבים ואדריכלים היכולים להגשים את חזונם.