מסתבר שגם למזג האוויר ולטמפרטורות בחוץ יש חשיבות רבה בבואנו לבחור את הבשמים שלנו. לכל עונה, בהתאם לתנאי מזג האוויר בחוץ, ישנה היכולת להשפיע על ניחוחותיו של הבושם שלנו כשהוא על גופנו. ישנם בשמים שיריחו עלינו נהדר בחודשי הקיץ, בעוד שבתקופת החורף יריחו לנו כחמוצים מדי, או להבדיל, מתקתקים מדי. בושם לקיץ, שהוא בושם רענן יותר, בדרך כלל, איננו כמו בושם לחורף. מה מאפיין כל אחד מהם? הנה, התשובה.
מאפייניו של בושם לקיץ
תעשיית הבשמים מציעה לנו מגוון של אפשרויות נהדרות והזדמנות לבחור את הבושם המתאים לנו ביותר. אולם, אחד השיקולים בעת בחירת הבושם היא העונה שבה מעוניינים להשתמש בו. תנאי מזג האוויר השונים, הביאו לפיתוחם של סוגי בשמים שונים. ניתן למצוא כיום בושם לקיץ וגם בושם לחורף. בושם, המתאים לחודשי הקיץ, הוא בושם רענן יותר, קליל יותר, הנחשב גם חמוץ יותר, בהשוואה לזה המוצע בחורף. הריחות האופייניים לו הם ריחות של פירות הדר כמו למשל לימון, תפוז ואשכולית, או יסמין, ורדים, אפרסק, סיגליות ועוד. מאפיין נוסף לבושם קיצי הוא אחוז האלכוהול שבו. בושם לקיץ כולל אחוז אלכוהול, הנמוך בהרבה מזה של החורף, בעיקר בשל השפעת החשיפה לשמש והטמפרטורות הגבוהות.
מאפייניו של בושם לחורף
בעוד שבושם קיצי הוא קליל ורענן, בושם לחורף הוא כבד יותר ודרמטי יותר בניחוחותיו. בושם זה כולל אחוז אלכוהול גבוה יותר, בהשוואה לבושם הקיצי, והוא בעל ניחוח עוצמתי ופעמים רבות גם שתלטן מאד. הבשמים של החורף, בדומה לבשמים של הסתיו, למשל, הנמצאים גם הם באותה קבוצת הבשמים, מבוססים על תיבולים כבדים כמו קינמון, מוסק ווניל. בשמים אלה נחשבים לסקסיים וחושניים יותר והם, ללא ספק, בעלי נוכחות. פעמים רבות הם נחשבים גם כבשמים אוריינטליים, שנשארים על הגוף זמן רב ונחשבים דומיננטיים מאד.
אז מסתבר שבשמים, בדומה למוצרים אחרים, הם מוצר עונתי. בכל מקרה, כדי להבטיח את התאמתו של הבושם, מומלץ להתנסות בכמה אפשרויות שונות, אך בו זמנית כמובן להקפיד ולבחור את הבושם בהתאם לעונת השנה ולתכונותיו.