כולנו שמענו על מחלת הסוכרת, אך לא כולנו יודעים בדיוק על מה מדובר. מחלת הסוכרת היא מצב, אשר אינו מאפשר לגוף להשתמש ביעילות באנרגייה אשר נמצאת במזון שנכנס לתוכו. המצב הזה קורה כאשר הלבלב אינו מייצר אינסולין, או כאשר מיוצר אינסולין, אך הגוף דוחה אותו. במילים יותר פשוטות להבנה: כאשר אנו אוכלים, המזון שאנו צורכים מתפרק לגלוקוז, או סוכר. אנחנו לא מדברים רק על ממתקים, גם בפירות ובמזון בריא יש סוכר ואנו זקוקים לו, כי זה מה שמעניק לגוף אנרגיה.
בזמן העיכול, גלוקוז נכנס לתוך מחזור הדם ומאכיל את התאים שלנו. מי שמעניק את ההסעה לתאים בתוך מחזור הדם הוא הורמון האינסולין, אשר מיוצר ע"י הלבלב ומשתחרר לתוך מחזור הדם.
הבעיה מתחילה בכך שיש כמות גדולה מאוד של סוכר בדם, על כמות קטנה של אינסולין שמצליח הלבלב לייצר. אם הגוף שלנו אינו מייצר כמות נאותה של אינסולין, כדי לעמוד בכמות הסוכר במחזור הדם או שהוא מתקשה לייצר אינסולין, הגלוקוז נותר בדם ומעלה את רמת הסוכר בדם לגבוה מדי. כאשר המצב הזה מתמשך, גם אם שומרים על אכילה בריאה - מפתחים סכרת.
סכרת הנקראת סוג 1 - היא סכרת, אשר תשאר אתכם לאורך החיים וכרגע אינה נחשבת לברת ריפוי, אך בהחלט קיימות דרכי טיפול בסוכרת שהן יעילות, המסייעות לשמור על רמת סוכר מאוזנת בדם. בסיוע הרופא המטפל, ניתן לנהל תוכנית פעולה אפקטיבית ובריאה. בסוג זה של סכרת, אשר אינו מתקשר לגיל מסויים, חייב החולה לנהל אורך חיים של דיאטה, פעילות גופנית וקבלת אינסולין באופן סדיר ואורך חיים זה הוא המפתח בתכנית הטיפול של חולה זה.
אורך חיים טיפולי מסוג זה הוא חובה לכל מי שסובל מסכרת מסוג 1, היות והלבלב אינו שולט בכמות האינסולין שהוא מייצר, אם בכלל והסוכר בגוף עלול לעלות לרמות גבוהות או נמוכות, כך שהחולה מחוייב אף לבצע בדיקות דם על בסיס יומיומי ולעקוב אחר התוצאות. בהתאם לכך, יש צורך לצרוך אינסולין. את בדיקות הדם ניתן לבצע בקלות רבה כיום, בעזרת ערכת בדיקה עצמית, אשר מספיקה לה טיפת דם אחת, כדי להעניק תוצאות מיידיות של רמת הסוכר בדם. את האינסולין ניתן לצרוך בעזרת הזרקה של אינסולין במזרק, מתוך בקבוק של החומר או בשיטות מתקדמות יותר ונוחות לשימוש של משאבות אינסולין.
משאבות האינסולין קיימות כיום בדגמים קטנים, לשימוש עצמי ומהוות הקלה יחסית בצורך של הזרקה יומיומית. ניתן להשתמש במשאבה אשר מחוברת לגוף וניתנת לכיוון, כך שתזריק לתוך הגוף את הכמות הנדרשת, לאחר ארוחה או פעילות גופנית, על פי הצורך.
מפתח נוסף להצלחה של איזון מחלת הסכרת מסוג 1 הוא שמירה על דיאטה ואין זה אומר כי על חולה הסכרת להמנע מכל המאכלים הטעימים, אשר חלקם נחשבים לפחות בריאים. מילת המפתח במקרה של חולי סכרת ובכלל היא איזון. הקפדה ושמירה על כמות הפחממות שאתם אוכלים, אם בפרוסת עוגה או בפסטה, חשובה לא פחות מאשר הקפדה על רמת הסוכרים. מיותר לציין כי צריך לאזן גם את סוגי המאכלים, תוך הקפדה על אבות המזון ומעקב אחר רמות הסוכר בדם.