המטען שלכם לא חייב להתייבש בנמל תקופה ארוכה עד שתבצעו היערכות לאיסוף והעברה, יש לכם את האפשרות להיעזר בחברות שילוח בינלאומי המחזיקות בשירותים מתקדמים כמו הובלות יבשתיות. באמצעות כלי רכב מתאימים יועבר המטען שלכם ישירות מהנמל ולא עיכוב אל המחסנים או אל הלקוח.
הובלה יבשתית – איך זה מתבצע ולמי זה מתאים
הובלה יבשתית של כל מטען גדול היא משימה מורכבת שיש לבצע באופן מחושב ומקצועי ובאמצעות הכלים הנכונים. הובלה של מטען המכיל מכוניות חדשות למשל יש לנהל תהליך טיפול שונה ממטען של מכולות עמוסות מטעני גז ונוזלים.
הטיפול מתבטא בשמירה על תנאים אידיאליים המותאמים למטען כמו טמפרטורות, אמצעים ומיכלי אחסון מתאימים, דרכי תובלה הנבחרים באופן אישי למטען ורכבים שונים לביצוע ההובלה היבשתית כמו משאיות, מלגזות או סמי טריילרים, על פי הצורך והקיבולת כמובן.
הובלה יבשתית כאמצעי תובלה נוח ובטוח אידיאלית עבור כל מטען, בכל גודל המכיל כל חומר. המרחקים המדוברים בהובלה מהסוג הזה בארץ אינם גדולים אך חברות שילוח בינלאומיות מבצעות את ההובלות היבשתיות גם למרחקים גדולים פי כמה על פני יבשות שונות ברחבי העולם לנוחיותו המרבית של הלקוח.
הובלה ימית – מתי כדאי לבצע ובעבור אילו מטענים
הובלה ימית בניגוד להובלה יבשתית מתבצעת בין מדינות שונות. בחירה בהובלה ימית על פני הובלה יבשתית מתבצעת בדרך כלל כאשר אין אפשרות מעבר דרך היבשה למדינת היעד וכאשר מדובר במטעני גדולים וכבדים במיוחד שיש להעביר בפעם אחת.
בהובלה ימית כיום ניתן להעביר כל מטען, גם נוזלים וגזים הזקוקים לתנאים מיוחדים או מטענים הזקוקים לתנאי קירור או חימום. אוניית משא יכולה להכיל עשרות מכולות גדולות המכילות מאות של טונות. הקיבולת הזו היא שהופכת את ההובלה הימית לאטרקטיבית על אף חסרונה העיקרי והוא מהירות המשלוח האיטית יחסית – הובלה ימית יכולה לארוך כמה שבועות עד חודשים ובהגיעה לנמל היעד על המטען לעבור שרשרת אספקה, ניירת ועמילות מכס המעכבת אותו הימים נוספים.
כאשר מבקשים להעביר כל מטען גדול אל מדינה אחרת או עיר אחרת יש להתאים היטב את אופן המשלוח וההובלה אל המטען. הבחירה בין הובלה יבשתית, ימית או אווירית חייבת לקחת בחשבון את כל הפרמטרים ללא יוצא מן הכלל.