המונח נגזר מביטוי בשפה האנגלית (Intercommunication Device) שפירושו המילולי הוא מתקן לתקשורת פנים. מדובר במכשיר קטן אשר תפקידו הוא לאפשר יצירת קשר בין שתי נקודות או יותר.
אינטרקום – שימושים עיקריים
אחד השימושים העיקריים למערכת אינטרקום הוא בקרה על כניסה ויציאה של אנשים מהדלת הראשית של הבניין או המשרד. המערכת כוללת מתג המאפשר פתיחה של הדלת לאחר זיהוי האנשים המורשים להיכנס או לצאת. מערכות אינטרקום מתקדמות כוללות אף מצלמה במעגל סגור המאפשרת זיהוי חזותי של הנכנס בנוסף לזיהוי קולי. המערכת מחולקת לשני מרכיבים, מרכיב אחד נמצא בתוך הבניין וזהו המרכיב המאפשר שליטה על פתיחת הדלת והמרכיב השני נמצא בחוץ והוא כולל מערכת דיבור ומצלמה במידה ויש. המרכיב שנמצא בחוץ חשוף לפגעי מזג האוויר ולוונדליזם של עוברים ושבים ולכן חשוב לבקש שחלק זה יהיה עשוי מחומרים חזקים ועמידים ויורכב בצורה שאינה בולטת. השימוש השני למערכות אינטרקום הוא במשרדים או בתים גדולים. בשימוש השני אין צורך במנגנון פתיחה/סגירה של דלת אך יש אפשרות ליצור תקשורת בין שתי נקודות מרוחקות.
אזעקות בשילוב עם אינטרקום.
אם פעם אזעקות היו לא יעילות בלשון המעטה, הרי שכיום האזעקות הן חכמות, מחוברות לרשת ועושות את העבודה. אינטרקום בשילוב אזעקות מהווה הגנה מושלמת לבניין מפורצים או אנשים לא מורשים. כאשר המערכת מזהה ניסיון פריצה או ניסיון כניסה לא מורשה היא תפעיל אזעקה שתבריח את הפורץ ובמקביל תתריע בחברת האבטחה. מנהל הבניין או האחראי על האבטחה בבניין יקבל התראה לפלאפון שלו בזמן אמת על ניסיון חדירה למבנה ויוכל לפעול בהתאם. מערכת אינטרקום היום היא מוצר חובה בכל בניין מגורים או בניין משרדים. האפשרות לשלוט מרחוק על הנכנסים והיוצאים היא לא פריבילגיה לעשירים בלבד. כיום ניתן למצוא אזעקות ומערכות אינטרקום מותאמות אישית לכל איומי האבטחה ובמחיר השווה לכל נפש.