פאונדרס- חסרונות תקציב בפירמה
תקציב אוטומטי - הכנת התקציב מבוססת על התקציבים לתקופות קודמות. ברור שהתקציב לשנה הבאה יסתמך על התקציב לשנים קודמות, אבל לפעמים זה נעשה באופן אוטומטי. במקום להתייחס לסעיף סעיף , ראש מחלקת מכירות שאמור להעביר תקציב למחלקת הכספים, מעביר תקציב שמבטא גידול של 10% בפעילות מבלי להיכנס לכל אחד מהמוצרים והשינויים הצפויים בו , וזה מאחר שזה היה הגידול בשנים קודמות. אותו דבר עושים ביחס להוצאות, וברגע שזה נעשה כך זה הופך למלאכותי ופחות מדויק.
הפיכת התקציב למטרה - התקציב אמנם מבטא את יעדי העסק, אבל הוא לא מטרה בפני עצמה. העובדים בארגון צריכים להיות גמישים לשינויים ולא להיצמד רק לתקציב של הביטוח רכב. נניח שהתקציב מדבר על מכירה של 1,000 יחידות ונניח שסוכני המכירות מכרו בחצי השנה הראשונה 750 יחידות. הם עשויים להוריד הילוך בחצי השני של השנה ולהתרכז במוצרים אחרים מאחר שהיעד הזה הפך לפשוט עבורם. הם נבחנים על פי היעד וברור להם שהם ישיגו אותו. אבל, זאת לא המטרה של התקציב. יש צורך לבדוק בכל רגע את מצב השוק ולהגיב בהתאם. אם המוצר הזה נמכר בכמויות גדולות בגלל שינוי טעמים של הציבור והרווחיות עליו גדולה, אין שום סיבה להפסיק את מאמצי המכירה המוגברים שלו. ההיפך. דוגמה נוספת היא ניצול התקציב. יש הרבה ארגונים, מוסדות ומלכרים שעובדים לפי תקציב ואז מגיעים לקראת סוף השנה ורואים שיש עוד סכום מסוים בתקציב שלא נוצל. גם אם לא צריך לרכוש את המוצרים המתוקצבים, העובדים האחרים מעדיפים לקנות כדי לנצל את התקציב עד תום, וךהשתדל לעשות את ההובלה בצורה המושלמת
התאמה לתנאים חדשים - המרכיבים של התקציב הם משתנים וצריך לשים לב האם השינויים בין התקציב למצב בפועל נובעים מגורמים שבשליטה או מגורמים שאינם בשליטה. אם הנהלת החברה בוחנת את הפעילות ביחס לתקציב מבלי לנתח את המרכיבים של השינויים ולאבחן את השינויים שבשליטה לעומת השינויים שאינן בשליטה היא עלולה לפגוע במנהלי הביניים ובעובדי החברה. נניח שהוצאות הארנונה קפצו פי שלוש בתקופה מסוימת ובגללם הוצאות המנהלה של מחלקה מסוימת עלו והרווח שלה קטן משמעותית לעומת התחזית. במצב כזה, אם מנכ"ל החברה והמנהלים הבכירים מסתכלים רק על השורות התחתונות, וזה קורה לא מעט, יוצא שהם מבינים שהמחלקה לא עמדה ביעדיה. זה לא בהכרח נכון. צריך ליישם את התקציב המתוכנן בהתאם לשינויים בהוצאות שאינן בשליטה ואז ניתן לדעת בברור עם מנהל המחלקה ועובדיו עמדו ביעדים או שלא.
?????E H0E כאורה אינם קשורים ישירות למחקר. אלו הם "משתני עזר" שעשויים להסביר את הקשרים השונים שיימצאו בין משתני המחקר העיקריים ולהיות בסופו של דברים משתנים מתווכים. למשל באונ' רוצים לערוך סקר כדי לעמוד על הסיבות לכישלון או הצלחה של הסטודנטים בה. משערים כי הגיל הוא אחד המשתנים הקשורים להצלחה , ואולם ייתכן שהגיל וההצלחה קשורים כי עם העלייה בגיל משתנות גם מטרות הלימודים והן שמשפיעות על איכות הלמידה. המשתנה איכות הלמידה יצורף לסקר כמשתנה עזר. החוקר צריך לנסות לחשוב מראש על המשתנים המרכזיים שעשויים להסביר את הקשרים שיימצאו ולמדוד אותם. הסברים הנשענים על משתנים שלא נמדדו יכולים להיות גירוי למחקר נוסף.