בקרות כניסה כמקדם ביטחון
האם כול אחד יכול להיכנס לעסק שלכם או לבניין המגורים שלכם? סביר להניח שתשובתכם תהיה שלילית והסיבות לכך הן ברורות, אך בראש ובראשונה מדובר על עניין הביטחון שלנו. לא כול אדם הוא מורשה כניסה למתחמים סגורים וממודרים, אך על מנת שנוכל ליישם את התיאוריה הזו במציאות, עלינו לעשות שימוש במערכות בקרת כניסה יעילות וחכמות. כן ניתן לנו אמצעי לשלוט על זהותם של הרשאים להיכנס, מתי הם נכנסים ומאיזו סיבה.
היכן ניתן להתקינן?
בקרות כניסה ניתן ורצוי להתקין בכול מקום אותו אנו מגדירים כגבול מסוים. גבולות בניין המגורים שלנו או הבית הפרטי וגבולות של עסקים, מפעלים וארגונים. הבקרות מהוות גם פיתרון מצוין לחניונים בהם אנו נדרשים לעיתים, מכורך המציאות, להגביל את כמות כניסת הרכבים. באמצעות השימוש הנעשה במערכות הללו, אנו בעצם יכולים לסנן ולהחליט מי נכנס אל המתחם ומי לא, וגם כמובן, לקבוע את הקריטריונים והסטנדרטים.
באיזו מערכת כדאי לבחור?
לכול מערכת בקרה שכזו, יתרונות וחסרונות משלה, ולכן מומלץ להתאימן באופן אופטימאלי לצרכים שלכם. כאשר מדובר על בניין מגורים, אחת המערכות הפופולאריות, היא מערכת בקרה מסוג קודן. כול דיירי הבניין מכירים את הקוד הסודי וכך הם יכולים להיכנס אליו. מדובר על מערכת פשוטה למדיי אשר מאפשרת גם לגורמים לא רצויים להיכנס לבניין, במקרה והם קיבלו את הקוד מאחד הדיירים. עוד מערכות אשר נחשבות כלא מספיק מתוחכמות אך בהחלט יכולות לספק את צרכיהם של עסקים מסוימים, אלו מערכות הקוראות כרטיסים מגנטיים. הכרטיסים עצמם חשופים לבלאי, כך שמידי פעם יש צורך להחליפם, והם כמובן ניתנים להעברה לגורם לא רצוי, או לעובד אחר. המערכות המתוחכמות ויקרות הערך ביותר, הן המערכות הביומטריות הממוחשבות. את המערכות מזינים בנתוני טביעות האצבע של כול מי שמורשה להיכנס לארגון, ואי אפשר לזייפן. מערכות ביומטריות, יכולות לזהות את הנכנסים גם על פי פרמטרים ביולוגיים אחרים כגון תווי פנים או על ידי זיהו כפות הידיים של הנכנסים.
לסיכום, ניתן בהחלט לומר כי מדובר על מערכות אשר נחוצות בכול עסק, על מנת לאבטח את השוהים בו, על מנת לאבטח מידע, על מנת לסנן גורמים לא רצויים ועל מנת לשלוט על בקרת הנכנסים והיוצאים. תוכלו לקרוא עוד גם על שעון נוכחות