בשוק עדשות המגע כיום ישנם סוגים רבים של עדשות. כל אופטומטריסט או מתאם עדשות מקצועי יוכלו להתאים לכם עדשות מגע וכולם ללא יוצא מן הכלל ידגישו עד כמה חשובה ההתאמה הנכונה לשמירה על בריאות העין ועל איכות חייו של מרכיב העדשות.
עדשות מגע קשות או רכות? עדשות מגע חודשיות או שנתיות?
החלטתם להתחיל ולהרכיב עדשות מגע? נפלא. הכירו את הסוגים השונים על פי קבוצות החלוקה הכלליות.
עדשות מגע קבועות – עדשות אלו הן עדשות מקבוצת עדשות המגע הקשות או מקבוצת העדשות הרכות שנועדו לשרת אתכם לאורך שנה שלמה. בכל יום מרכיבים את העדשות ומסירים אותם בחזרה אל קונטיינר קטן המותאם לצורך כך. בקונטיינר המכיל נוזלים יש לנקות ולהשרות את העדשות למשך הלילה ועם בואו של הבוקר להרכיבן בשנית. שמירה על עדשות מגע נקיות ועל סטריליות במהלך ההרכבה וההסרה תסייע מאד להגן על העין ולאפשר הרכבה רציפה.
עדשות מגע 'חד פעמיות' – אלו הן עדשות מגע שלא נועדו לשמש אתכם לאורך זמן אלא לתקופות קצובות וקצרות יחסית. על קבוצה זו נמנות עדשות המגע החודשיות, עדשות המגע השבועיות ועדשות המגע היומיות.
עדשות מגע חודשיות נחשבות לעדשות המועדפות על בני נוער, חיילים ורבים אחרים מהסיבה שהם אינן דורשות תחזוקה ושמירה לוחצת כמו עדשות קבועות מצד אחד ומצד שני הם אינם חד פעמיות ומצריכות מלאי קבוע ושוטף לאורך כל החודש. ניתן למצוא עדשות מגע חודשיות המתאימות גם לבעיית אסטיגמציה – צילינדר ויש להתאים אותם באמצעות מתאם עדשות מקצועי.
הבחירה בין עדשות חד פעמיות או קבועות חייבת לקחת בחשבון את כל הפרמטרים הבאים: תדירות השימוש, גיל המשתמש, מחיר ותקציב, התנהלות היום יום. חייל קרבי הנמצא בשטח כל היום ומידת הסטריליות שלו נמוכה מוטב שיבחר בעדשות יומיות או בעדשות חודשיות. לעומת אישה שמנהלת בנק נניח ונמצאת בסביבה סטרילית לחלוטין לאורך כל היום ויכולה לבחור בעדשות מגע קשות או רכות שנתיות ללא כל קושי. אל תזמינו עדשות מגע ללא בדיקת ראייה מקיפה. כמו כן בקשו שבוע ניסיון עם העדשות וודאו כי אתם חשים עמם בנוח בטרם תזמינו מארז שלם של עדשות מגע חודשיות או קבועות.