לאחרונה אנחנו נתקלים יותר ויותר בהורות מאוחרת - הורות בעשור ה- 4 לחיים ומעלה.
בהתחלה ניתן היה לחשוב שמדובר בטרנד חולף בלבד, אולם נראה כי "הטרנד" הזה לא עומד לחלוף בקרוב...
אם בעבר אישה יכלה להרות עד גיל מסוים שכן תקופת הפוריות שלה הייתה מוגבלת, היום באמצעות חידושי הטכנולוגיה אישה יכולה להיעזר בתרומת ביצית ( ו\או תרומת זרע ) ולהרות גם בגיל מבוגר יותר.
בארץ, חלק מקופות החולים מעניקות זכאות לתרומת ביצית עד גיל 53 בתנאי שמדובר בילד ראשון או שני בלבד. העובדה שבישראל מאפשרים לנשים מעל גיל 50 לקבל תרומת ביצית הופכת את ישראל למעצמה של טיפולי פוריות.
התופעה של הורות מאוחרת נפוצה בקרב נשים שהקדישו את חייהן לקריירה או שלא מצאו בן זוג מתאים להקים עימו משפחה. אבל לא רק, ישנן נשים שנישאו בשנית ומעוניינות ללדת עוד ילד או לחילופין אמהות לילדים גדולים שמעוניינות בעוד ילד כשהן בגיל מבוגר יותר.
להורות מאוחרת ישנם יתרונות וחסרונות, כמו להורות בגיל צעיר. כחברה, עדיין לא התמודדנו עם מצב בו אחוז מסויים מההורים הם הורים בגיל מאוחר, כמובן שיש דילמות מוסריות ואתיות לדבר. מחד גיסא, יש לקבוע קריטריונים ברורים לגיל של האישה ומצבה הבריאותי והנפשי, מאידך גיסא, יש לאפשר לנשים המעוניינות בילד בגיל מבוגר - להנות מהקדמה ומטיפולי הפוריות שהמדינה מעמידה לרשותן.
מה שבטוח, אישה אשר מחליטה לעבור טיפולי פוריות בגיל מאוחר צריכה להכנס לתהליך כשהיא שלמה עם ההחלטה, יש כאלה, לצורך דוגמה, שתעדיפנה הורות משותפת עם גבר שמעוניין להפוך לאב- כל אחת והשיקולים שלה וההעדפות שלה.
מדובר בתהליך לא פשוט וגם הורות בגיל מאוחר - לא פשוטה בכלל. יחד עם זאת, נשים שהביאו ילד בגיל מאוחר העידו שזו ההחלטה הטובה ביותר שהן החליטו בחייהן , שהאמהות זה הדבר שהן חיכו לו כל החיים ושהן ממליצות לכל אישה שרוצה בילד בגיל מאוחר.