האם שמת לב שאנחנו כל הזמן שואלים שאלות? ולא רק את האחרים אלא גם את עצמנו?
אתה בטח שואל למה אני מתכוונת ב"שואלים את עצמנו".
תחשוב רגע- כשאתה חושב עם עצמך, מה אתה עושה רוב הזמן?
למשל החלטת שמהיום אתה מתחיל לעשות ספורט. אז מתחיל כל התהליך של חשיבה או סדרת שאלות - מה זה אומר? כמה פעמים בשבוע אני רוצה לעשות ספורט? כמה זמן? על חשבון מה זה יבוא? ואם זה לא ... ואם זה ככה.. וכן הלאה...
זה נכון. אנחנו כל הזמן שואלים את עצמנו שאלות.
המסקנה היא שמשמעות של לחשוב זה לשאול שאלות ולענות עליהן. ברגע שאני אומרת - אני צריכה לחשוב על זה... מה בדיוק אני עושה? אני מתחילה לשאול את עצמי שאלות בזמן החשיבה בשביל לקבל תשובות. בחיים היום יומיים שלנו אנחנו לרוב שואלים שאלות ועונים עליהן.
זה אומר שהמחשבות שלנו בנויות משאלות ותשובות על בסיס יומי.
עכשיו בוא נשאל שאלה - מה בעצם עושה את ההבדל הגדול בחיים שלנו, למה שאנו הופכים להיות, מי אנחנו כבני אדם ולאן אנחנו הולכים?
נכון, איכות השאלות או המחשבות שלנו שנדע לשאול את עצמנו על מנת לקבל תשובות טובות ואיכותיות.
אם נדע לשאול שאלות נכונות, כך גם נוכל לשלוט במצבים שונים שבחיינו, להעריך את ההתנסויות ואת החוויות אחרת.
השאלות מנחות את המיקוד שלנו וכך מנחות גם את הדרך בה אנחנו חושבים ומרגישים. לכן, ברגע שמשנים את השאלה, זה משנה אוטומטית גם את המיקוד ומצב רוח שלנו.
למשל, אם פוטרתי מעבודה, במקום לשאול "למה זה קרה לי?" ולהתמקד בשלילי אני יכולה לשאול שאלה אחרת לגמרי -"איך אני יכולה לנצל את המצב בשביל להתקדם?". אוטומטית, אני משנה את המיקוד וכך גם התשובה תהיה יותר טובה ואיכותית.
קח את הדוגמה של ילדים שמפציצים את המבוגרים עם שאלות. כך, למעשה, הם מקבלים הערכה לדברים ומשמעותם.
אנטוני רובינס, אחד המאמנים הגדולים ביותר בעולם עשה מחקר - הוא התעניין בשאלות של המוני אנשים בתפקידים שונים - החל ממנכ"לים עד האנשים שאין להם בתים וגרים ברחובות, איך השאלות משפיעות על אירועי יום יום שלהם.
המסקנה שאליה הוא הגיע הייתה - אנשים מצליחים שואלים שאלות טובות יותר, וכתוצאה, הם מקבלים תשובות יותר טובות. הם מקבלים תשובות שמשרים אותם כך שהם יודעים מה צריך לעשות במצב נתון בשביל לקבל תוצאות טובות.
שאלות איכותיות מובילות לחיים איכותיים. כל סוג של הצלחה - אם זה עסק, אם זה משפחה, יחסים, זוגיות - תלויה באיכות השאלות שאנחנו שואלים.
התת מודע שלנו -המחשב המנטאלי יש לו תשובה לכל דבר. ברגע שנדע לבנות ולהגדיר שאלה בצורה נכונה, כך גם התשובה תהיה יותר ברורה. ולהיפך..
חשוב שנשאל את עצמנו שאלות שהן משרות ולא שאלות שמורידות ביטחון ומוטיבציה, לא שאלות מכשילות.
למשל, בן אדם שמן לא מצליח לרדת במשקל כי כל פעם הוא רעב, הוא שואל את עצמו איזה ארוחה אני יכול לאכול שארגיש שבע. כך, הוא בוחר מאכלים משמינים. במקום זה אם הוא ישאל את עצמו - מה אני יכול לאכול שיהיה קליל, בריא ויתן לי אנרגיה, כך הוא גם יקבל תשובה אחרת, ירגיש שבע וגם ירד המשקל.
חשוב לזכור שהשאלות שאנחנו שואלים קובעות אם נרגיש השראה, שמחה, כעס או כל דבר אחר.
אז תשים לב לשאלות שבהן אתה משתמש על בסיס יומי!!!
אם אהבת את המאמר, אשמח לשמוע תגובות ואשמח אם תשתף אותו גם לחברים שלך.
דיאנה בן צבי
http://www.dianabenzvi.com/landing/gift-report-self-fulfillment
לקבלת הדוח "2 הצעדים הראשונים ו 7 עקרונות בסיסיים בפריצת דרך להגשמה העצמית שלך" במתנה ממני ולגמרי בחינם, אתה מוזמן להיכנס לאתר, לרשום שם ומייל ומיד הוא יישלח אליך.
*הפנייה מנוסחת בלשון זכר אך פונה לנשים וגברים כאחד!