אחד הדברים החשובים ביותר בחיים המהירים שלנו זה לעמוד בלוחות זמנים. קצב החיים המודרני נעשה יותר ויותר מהיר, ולעיתים קשב לשמור על הקצב, ולהימנע מלפגר מאחור. אחת הדרכים האולטימטיביות לשמור על קצב קבוע וטוב – זה ניהול יומן. ניתן למצוא סוגים רבים ומגוונים של יומנים שנועדו לעזור לנו לשמור על קצב החיים שלנו, שלא לשכוח שום דבר חשוב, וגם להוות את המושיע שלנו מפני פגישות לא רצויות ("שנייה, אני חייב לבדוק ביומן..."). יומן עברי או לועזי מהווים חלק בלתי נפרד מחיינו מהרגע שבו אנו לומדים להבין את העיקרון של לוח השנה. עוד משנות בית הספר הראשונות אנו נעזרים באופן יומיומי ביומן. ראשית, כדי לרשום את שיעור הבית שלנו. בשלבים מאוחרים יותר – בשביל לרשום כל משימה שעומדת בפנינו.
למעשה, הנוחות וההיגיון שבו מאורגן היומן היומיומי שלנו מאפשר לנו להמשיך לנהל את חיינו בצורה הדרושה. לפיכך, כאשר רוכשים יומן עברי, חשוב לבדוק קודם כל המבנה שלו מסתדר לנו בצורה הגיונית ונוחה בראש, על מנת למנוע בלבולים אפשריים. למשל, יש אנשים שלא מסתדרים כל כך עם יומן שבועי, הן מתבלבלים בין הימים, או שיש להם כתב גדול ולכן עדיף שיהיה להם יום נפרד על כל דף. גם הגודל של הדפסת התאריכים העבריים לעומת הלועזיים הינו בעל משמעות, הנגזרת בעיקר מאורח החיים של האדם המשתמש ביומן. במידה ואורח החיים שלו דתי יותר, היומן העברי מהווה חשיבות גדולה יותר. כאשר האדם הינו יותר חילוני ועובד במסגרת בינלאומית – היומן הלועזי חשוב יותר.
יומן עברי לועזי
יומן לועזי יכול להיות הרבה יותר מורכב ממה שנראה במבט ראשון. כאשר אם רוכשים יומן לועזי, יש לשים לב לתאריך שממנו הוא מתחיל – האם הוא מתחיל על פי לוח השנה העברי א הלועזי? ההבדל הזה יכול להשפיע בצורה מרחיקת לכת על איכות השימוש שלכם ביומן, לכן כדאי לבדוק את זה עוד בחנות. בנוסף, יש לבדוק כמה מקום לכתיבה יש לכם. במידה ואתם רוצים יומן קטנטן שלא יתפוס לכם יותר מי מקום בתיק, תצטרכו להתפשר על מקום הכתיבה, בעוד יומנים גדולים יאפשרו לכם לרשום הרבה יותר פרטים, אך לא תמיד יהיו פרקטיים מבחינת תפוסת המקום שלהם. למזלנו, יש כיום מגוון ענק של יומנים מסוגים שונים, ואפילו בעיצובים שונים שיכולים להתאים לכל אחת ואחת מאיתנו. משום שהיומן מלווה אותנו במהלך חיי היומיום שלנו, כדאי מאוד להתאים אותו לאישיות האינדיבידואלית שלנו.