חיינו מלאים בכל כך הרבה שינויים חידושים צעדים נועזים והחלטות גדולות וחשובות.אבל איך לעזאזל נדע שאנחנו מוכנים להם???אי פעם עצרתם לרגע לשאול אם אתם מוכנים לכך?
להלן מספר דוגמאות:
איך אתם יודעים שאתם מוכנים לבנות מערכת יחסים?איך אתם יודעים שאתם מוכנים לשינוי בקריירה?איך אתם יודעים שאתם מוכנים לעשות שינוי בחייכם?אני טוען שבנאדם מוכן לצעד מהותי בחייו אך ורק כאשר הוא מרגיש שהוא מספיק חזק כדי לספוג פגיעה או לנחול אכזבה מתוצאות הצעד הנועז שעשה.האם אתה מוכן להכנס למערכת יחסים?
איך אתה מחליט שאתה מוכן למערכת יחסים?, האם לפי מצבך הכלכלי,?או אולי לפי הזמן הפנוי שנותר לך בשעות היממה,?אולי השיכול של גיל מופלג אשר מבחינה פסיכולוגית אומר לעצמך שכבר היית אמור להיות נשוי ואולי עם ילד או שתיים?,אולי בגלל הנורמות המחייבות בחברה הישראלית?,אולי בגלל שחבר שלכם כבר נשוי ואתם מקנאים בו ורוצים גם את שיש לו?
ובכן כל האפשרויות האלו הם אכן שיקול,הם אכן מנוע הדוחף להגיע להחלטה. אך אפשרויות אלו הם לא יותר מהלכיה סביב המטרה האופרטיבית ולמה?ובכן סיבת החשיבה על אפשריות אלו נובעת אך ורק מלחץ,קנאה, פחד, ורושם.
אפשרויות אלו אכן יכולות להביא אותכם לנקודה שאליה תרצו להגיע,אך מהר מאוד תבינו שעשיתם טעות אך קשה לעצור אותה, כי אתם כבר בסחרור מטורף. כבר התרגלתם לאחד/ת, אתם כבר מכירים אותו/ה,המשפחות התוודעו אחת לשניה החברים שלו/ה מוצאים חן בעיניכם ברמה של בני אדם,ואם כבר אתם רוצים לברוח אתם מפחדים מהתגובות של הקרובים שלכם.או אולי נוח לכם להיות איתו אך אתם לא מרגישים דבר, אולי עצם הרעיון לדמיין או לראות אותו/ה עם אחר/ת.
ובכן הרסתם לעצמכם את החיים ואתם לא מבינים למה. אז בואו,אני אספר לכם.
אתם הגעתם למצב שאליו הגעתם אך ורק מההתלהבות שבלמצוא את החצי השני שלכם,יצאתם לציד ולא כי אתם באמת מוכנים לקחת על עצמכם את העסק הזה,כולנו יודעים שזוגיות טומנת בחובה הרבה דרישות,הרבה מלחמות, הרבה שינויים,הרבה חוויות חיוביות ושליליות.
לכן הסימן היחיד לכך שאתם מוכנים למערכת יחסים ובניית זוגיות היא אך ורק המוכנות להיפגע. לא פעם ולא פעמיים אתם נכנסים למערכת יחסים והצד השני לא מסופק מהמצב,או שפתאום לכאורה הכבוד תופס מקום בניכם ושהאגו נפגע, זה אומר שאתם לא מוכנים להסיר את השריון ואת כל המיגונים שמשאירים אתכם שלמים ושלווים,וכל מה שכביכול אמור לחדור את לבכם ולחמם אותו ולספק אתכם ולגרום לכם לא מגיע כי הוא נעצר בכניסה ולא מצליח להכנס.
ישנם מספר נקודות פגיעה לאורך מערכת היחסים והם:
האחת היא הפגיעה שאתם עוד חברים וזה נגמר. אם עברתם אותה תגיעו לנקודה השניה והיא כמובן לאחר הנישואין וזה בעצם גירושין. אם עברתם אותה לא תצליחו להתחמק מהשלישית שהיא דבר שקשה לומר וזה המוות. ושלא תטעו!!!, אף אחד אבל ממש אף אחד לא מוכן אליה גם כשיודעים שזה בפתח וזה כבר נוגע בכם לא תצליחו להיות מוכנים אליה.
אם כן מה גורם לכם להחליט שאתם מוכנים מערכת יחסים?
האם אתה מוכן לשינויים בקריירה?
ומה בנושא הקריירה?
בדרך כלל אנחנו משתחררים מהצבא אל תוך כאוס מטורף של מה לעשות קודם, לטייל, ללמוד, לעבוד ואז ללמוד לאחר שבחרנו בדרך מסוימת וכבר הגענו לשלב בו מצאנו עבודה מכובדת, אנחנו מתחילים להתקדם ולעלות במדרגות הקידום.
ואז כאשר מגיעה המדרגה הראשונה אנחנו יושבים וחושבים, מה יהיה אם אני לא אצליח להיות מספיק טוב בזה, מה יגידו עלי החברים שרק אתמול ישבתי איתם באותו השולחן, איך יראו אותי המנהלים שבודאי יסתכלו עלי בזכוכית מגדלת, יש אפשרות שהקידום הזה יביא לפיתוריי, ואם זה יקרה מה יגידו המשפחה האישה, מה אעשה?
ובכן טוב לקחת סיכונים בחיים, אך לכל סיכון יש מחיר, לפעמים גבוה ולפעמים נמוך, לפעמים המחיר משתלם ולפעמים לא, מה שבטוח הוא שמכל צעד שתעשו תוכלו להפיק את הטוב שבו.
עם זאת סיכונים כאלה לוקחים כאשר אתם מוכנים נפשית לספוג את הפגיעה, כמו בזוגיות.
אינני אומר לכם לא לקחת קידום או לא לנסות ולהגיע רחוק, רק שתדעו שלכל דבר יש תג מחיר, ברצוני רק לחדד ולפשט לכם את צעדיכם על מנת שתגיעו למקום טוב יותר, אם תכשלו אין זה אומר שאתם כשלון מוחלט.
"אדם נכשל כשהוא מפסיק לנסות, אך אם יוותר אין זה אומר שהפסיד".
פירוש הדבר הוא שכאשר אתם ממש רוצים משהו אל תפסיקו לנסות להגשימו, התמידו בנסיונותכם עד שתשיגו את מבוקשכם, אך תמיד היו עירניים למה שאתם רוצים להשיג ומה הסיבה שלא השגתם אותו עד כה, מכיוון שאולי הדבר לא נועד להיות ואולי הוא רק יוריד אתכם כלפי מטה, נחזור שוב לתחום העבודה, אומנם קיבלתם קידום אך הקידום גזל מכם את כל האנרגיות שלכם ואת כל הזמן שיש לכם ובכך הפסדתם, אך אם הוצע לכם אותו הקידום ובחרתם לוותר עליו, כנראה שהרווחתם מכך, זכרו תמיד כי כסף זה לא הכל בחיים!
האם אתם מוכנים לעשות שינוי בחייכם?
האם אנחנו מוכנים לעשות שינויים בחיינו?, האם כדאי לנו לעשות שינויים בחיינו?
כל אלה שאלות שחובטים ומטלטלים אותנו מצד לצד כנראה במהלך כל חיינו, אך על מנת להחליט אם כדאי או לא, עליכם לקחת בחשבון את כל הגורמים הרלוונטיים ולהניח על כף המוזנים את החלטתכם ולראות, האם כדאי לכם ומה אתם מרוויחים ומפסידים מכך, החיים קצרים ולכן אין טעם בלבזבז אותם בלהפסיד לכן החלטות אלו צריכות להיות זהירות. הלא בכל רגע נתון אתם יכולים להיפגע מהחלטה שגויה, אך להיפגע זה לא בהכרח רע, לעיתים כשנפגעים העיניים נפתחות ואז מתחילים לראות דברים שלא שמנו אליהם לב קודם לכן, הלא אם בחרנו לעשות שינוי בחיים זה מכיוון שהחיים הקודמים שלנו פגעו בנו בדרך זו או אחרת.
לסיכום:
לכן צמד המילים "נקודות הפגיעה, הם מן מושג כזה שיכול להוות לכם אבן דרך בכל שלב בחיים ולהוביל אתכם להצלחה, אם תתעלמו מהסיכונים הכרוכים בצעדים שתבצעו כנראה שרצופה לכם דרך לא קלה.
לכן לפני שתעשו צעד כל שהוא בחיים בין אם זה בזוגיות בקריירה או בחיים עצמם תמיד תיקחו בחשבון שאולי אינכם באמת צריכים לעשות את הצעד הזה,אולי זהו סתם סיפוק רגעי, לכן תמיד תוודאו שאתם משאירים דלת פתוחה פרצה או עקבות לחזור חזרה אל נקודת המוצא שלכם, וזאת על מנת שתוכלו לחזור אל נקודת ההתחלה ולהתחיל מחדש משם.
דבר אחרון בנושא בתחום הזוגיות הוא, שמאחר והפגיעה יכולה להכות בכל רגע נתון, כל שתוכלו לעשות הוא למזער נזקים ואף לדחות את הקץ בכך ש"תמצאו משיהו/הי לאהוב ותאהבו אותו/ה כאילו זהו יומכם האחרון ובכל יום מחדש.
אם תעשו כך כנראה שתצליחו למזער את נקודות הפגיעה שלכם.
שלכם
ניצן כהן
מנכ"ל אדוייזר
nitzanadvisor@gmail.com
www.advisor-nc.co.il בקרו באתר: