הובלה ימית נחשבת לדרך הטובה ביותר להעביר משלוחים מוגבלים הדורשים תנאים מיוחדים כמו פריטים בעלי משקל כבד מאד או סחורה הזקוקה לקירור למשל. המכולות, בהם מוטענת הסחורה, הן בעלות נפח של 40 קוב ומסוגלות להכיל כמות אדירה של סחורה גם במשקל מאות טונות, מה שמאפשר מעבר של כמות גדולה מאד של סחורה בבת אחת ללא צורך בשילוח חוזר, אופציה שאינה אפשרית כלל בהובלה אווירית.
כמובן שכדאיות ההובלה הימית נמדדת מול אפשרויות השילוח האחרות, בסופו של דבר זו עולה ככל שכמות הסחורה המועברת גדולה יותר.
הובלה ימית – לאיזה סוג סחורה היא מתאימה?
שלושת הפרמטרים הבולטים ביותר שיש להתחשב בהם בעת ביצוע הובלה ימית הם זמן המשלוח, סוג הסחורה וגודל המשלוח. כאמור יכולת הקיבול של אוניית תובלה היא גדולה מאד, פי כמה וכמה ממטוס, אך היא איטית באופן משמעותי. לכן יש להתחשב בפרמטרים ולהעריך נכונה את השילוח.
בשורה התחתונה, הובלה ימית מתאימה לסחורות בכמות גדולה ובמשקל רב ולסחורות שאין חשש שיפגעו או יינזקו כתוצאה מזמן השילוח הארוך בהובלה ימית. כמו כן הובלה ימית מתאימה לשילוח בתנאי קירור או חימום מיוחדים המתאפשרים בזכות מערכות ויסות טמפרטורה הקיימות במכולות ייחודיות.
הובלה ימית – שלב המכס
כמו בכל שילוח בינלאומי גם בהובלה ימית לא נחסך מבעל המשלוח ההליך הבירוקראטי. אנשי המכס דורשים לשחרר את הסחורה על פי הנהלים ואמנות הסחר השונות המתקיימות בכל נמל. הליך זה מלווה במילוי אינספור טפסים וניירת.
כל מהלך המתבצע בהליך זה עשוי להשפיע בצורה מכרעת על גובה התשלום בעת שחרור הסחורה, על מנת להצליח להוזיל את העלויות באופן משמעותי יש להשתמש בשירות עמילות המכס של חברות שילוח ועמילות מכס מקצועיות הפועלות בנמלים השונים.
אנשי עמילות המכס מכירים היטב את כל הסעיפים ותתי הסעיפים של ההסכמים, האמנות, חוזי הסחר והשלבים הבירוקראטיים הדרושים והם אלו שימלאו עבורכם את הניירת, יקשרו בין הסוכנים השונים ואנשי המכס ויבצעו את שחרור המשלוח בצורה החלקה והטובה ביותר. מומלץ לשכור את שירותיהם עוד בשלבים הראשונים של המשלוח ולא ברגע האחרון.