מקור הסקייטבורד הוא בעיר הציורית סנטה ברברה שבקליפורניה, שם הומצאה בשנות השישים הגלישה על המדרכות כתחליף לגלישת הגלים כאשר, מה לעשות, הים רגוע ואין גלים. אם אתם גולשים מתחילים ולא משנה באיזה גיל,לפניכם עשרה טיפים שיעזרו לכם בדרככם החדשה:
1. בחרו סקייטבורד המתאים לכם - התאימו סקייטבורד חדש למידות שלכם ולמה שאתם מצפים ממנו, כלומר אם אתם מתכוונים רק לנסוע במישור או אם אתם מתכוונים לקפוץ איתו או לעשות רגילים מתרגילים שונים, יש חשיבות לחומר ממנו עשוי סקייטבורד האם זה עץ מייפל משובח, פיברגלאס או שכבות (של עץ מייפל ולעיתים חומרים אחרים כדי לחזק אותו). יש גם חשיבות לחומר ממנו עשויים הגלגלים, לרוחבם ולמרחק ביניהם כמו גם למרחק הגלגלים שבקדמת הלוח מאלה שבסופו. רוחב הקרש ואורכו גם משמעותיים מאד לכן כדאי שתנסו סקייטבורד של חברים או שתיקחו איתכם לקניה מישהו מנוסה שיעזור לכם בבחירה.
2. בשלב הראשון קנו קסדה ומגני ברכיים, כי עד שתלמדו ליפול נכון מרכיבה על סקייטבורד– תפלו לא מעט פעמים בצורה לא נכונה, וזה יכאב!
3. סעו בכל יום עד כמה שמתאפשר לכם. כמו בכל ספורט, ככל שתתאמנו יותר התוצאות יהיו טובות יותר.
4. מצאו חבר או שניים להתאמן איתם בנסיעה על סקייטבורד, זה כייף ויוצר חברויות אמיתיות.
5. על תקפצו מעל הפופיק – תרתי משמע, התחילו בתרגילים פשוטים של החלקה על סקייטבורד ורק כאשר אתם יודעים לבצע אותם בשלמות, עיברו לתרגילים קשים יותר.
6. השתדלו לגלוש עם גולשים טובים מכם ואל תתביישו לבקש עזרה – בדרך כלל גולשים מנוסים ישמחו מאד ללמד אתכם ולהעביר הלאה את כל מה שלמדו במהלך השנים.
7. צפו בהרבה סרטי גולשים על סקייטבורד וקראו חוברות בנושא. זה יעזור לכם להיכנס לעניינים.
8. אם אתם מרגישים ביטחון לנסות תרגיל מסוים גם אם הוא קשה – לכו על זה, אבל שימו מגנים ולא להתאמן על יד מכוניות נוסעות.
9. לימדו להחליק על סקייטבורד בסקייטפארקים - יש כאלה ברוב הפארקים בארץ, זו הזדמנות לפתח את יכולותיכם ואם אתם מעוניינים להגיע לתחרויות - זה מאד חשוב.
10. האמינו בעצמכם!