שמן פשתן מוכר לאנושות כבר אלפי שנים. בתחומים רבים השתמשו בזרעי פשתן, מתחום הקוסמטיקה והיופי, דרך בישול ועד תחום הבריאות.
בשמן פשתן קיים ריכוז גבוה מאוד של אומגה 3 צמחית - יותר מ 50%. אך בנוסף עשיר שמן הפשתן בחומרים טבעיים נוספים שחלקם שנויים במחלוקת.
"שמן פשתן אינו המקור היחיד לאומגה 3 מן הצומח למרות היותו מוכר וידוע רבות בשנים"
יציבות אומגה 3 בשמן פשתן
שמן פשתן עשיר בחומצת אומגה 3 צמחית המכונה גם "אלפא לינולנית" או בקיצור ALA. חומצה זו חייבת להיות יציבה (עמידה בפני חימצון). משווקי שמן הפשתן מציינים ע"ג האריזה את העובדה ששמן פשתן מתחמצן במהירות.
שמן פשתן למרות יתרונותיו הברורים, מכיל אלרגנים גם בזרעים וכן בעבר שימש כחומר לקסטיבי לבעלי חיים.
ישנם עד היום נטורופטים מסויימים אשר משתמשים בשמן פשתן כחומר לקסטיבי עבור בני אדם.
לעומת שמן הפשתן קיים מקור צמחי נוסף אשר צובר תאוצה בשנים האחרונות "שמן מרווה מרושתת"
מאחורי התגלית של המרווה המרושתת כמקור צמחי לאומגה 3 עומד מכון וולקני של מדינת ישראל ששם לו למטרה למצוא מקור צמחי לחומצת שומן חשובה כ"כ שעם הזמן התגלובה חסרונות כמו טעם וריח לואי, כספית ומתכות, אסון אקולוגי.
בשמן המרווה המרושתת נמצאו פרט ל50% אומגה 3 צמחית, עוד יותר ממאה חומרים פעילים נוספים המסייעים הן לשמן שלא יתחמצן והן לגוף האדם לחיות באיכות חיים טובה יותר.