במדינת ישראל של שנת 2012 ישנה מודעות גדולה לסכנות בכבישים אך יחד עם זאת מספר תאונות הדרכים בכל חודש הינו מחריד. לכן, ממשלת ישראל עושה הכול בכדי לצמצם את תופעת תאונות הדרכים ולהשמיד את הגורם הנפוץ ביותר לתאונות – נהיגה בשכרות. נהגים רבים אשר מרשים לעצמם לנהוג תחת השפעת אלכוהול או סמים מסכנים את עצמם ואת הנוסעים האחרים בכביש ולכן המדינה עושה כל שביכולתה בכדי להלחם בנהגים הללו ולמגר את התופעה מכבישי ישראל לחלוטין.
חוק נגד נהיגה בשכרות
הבסיס למלחמה נגד תופעת נהיגה בשכרות הוא החוק. בישראל ישנו חוק הקובע כי נהג שיכור הוא נהג אשר שתה משקאות משכרים בעת נהיגה או בזמן שהוא הממונה על הרכב, נהג אשר נמצא בגוף שלו סם מסוכן, נהג אשר נמצאה בדמו כמות אלכוהול גבוהה יותר מאשר הכמות הקבועה בחוק (כמות אשר נקבעת יחד עם שר הבריאות ומאושרת בכנסת) ו \ או נהג שנהג תחת השפעה של סם או משקה משכר כזה או אחר.
כיום, רמת האלכוהול המותרת בחוק היא פחות מ – 50 מיליגרם של אלכוהול על כל ליטר של דם או נהג אשר על כל ליטר של אויר נשוף שלו יש פחות מ – 240 מיקרוגרם של אלכוהול. נהג אשר נמצאה בגופו כמות העולה על כמות זו נחשב לנהג אשר עבר על נהיגה בשכרות וצפוי לעונשים כבדים אותם המדינה נותנת לנהגים כאלו. אמנם עורכי דין רבים מומחים בלמצוא בעיות בבדיקה המשטרתית ועושים הכול על מנת למצוא ליקויים בבדיקה אשר יזכו את החשוד אך עם זאת בתי המשפט לא מקלים ראש בעניין הזה מכיוון שמדובר בעניין של חיים ומוות.
עונשים לנהגים שיכורים
על פי החוק, יכול כל שוטר לעצור כל נהג אשר נראה לו חשוד ולבקש ממנו לבצע בדיקת אלכוהול. במידה וכמות האלכוהול שנמצאה הינה גבוהה מן המותר או שהנהג מסרב לבצע את הבדיקה, הוא נחשב כאדם אשר ביצע עברה של נהיגה בשכרות, רישיונו נשלל במקום והוא מובא בפני בית משפט לדון בענייני הענישה המגיעה לו. כיום, כתב אישום על נהיגה בשכרות, אפילו אם מדובר בפעם ראשונה, כלול בעונש של שלילת רישיון לשנתיים לפחות ויכולים להיכלל עונשים נוספים כמו מאסר, עבודות שירות, קנס וכד' בהתאם למצב בו נמצא הנהג. בנוסף, במידה וזו הפעם השנייה בה נהג זה נמצא שיכור הוא יוענש בשלילה לתקופה של לפחות 4 שנים בנוסף לעונשים נוספים.