מיליוני אנשים ברחבי העולם משתמשים בעדשות מגע על בסיס יומי. עדשות המגע נחשבות ולא בכדי, כפתרון הטוב, היעיל והבריא ביותר לבעיית קוצר הרואי. במהלך העשורים האחרונים התפתחה טכנולוגיית הייצור של עדשות המגע והיא מאפשרת כיום לציבור גדול יותר ליהנות מיתרונותיהן הבולטים של עדשות המגע על משקפי הראייה.
עדשות מגע עשויות חומרים אלסטיים המאפשרים להן לשהות שהות ממושכת בצמוד לקרנית העין. הישארותו של העצם הזר בפנים העין אינו דבר של מה בכך וכמובן שאינו מובן מאליו. סביבת העין חייבת להיות לחה ונושמת ולאפשר מעבר חמצן שוטף, בדיוק לשם כך פותחו עדשות המגע בשיטה המאפשרת את התנאים הללו.
בדיקת ראייה להתאמת עדשות מגע
ישנם לא מעט סוגים של עדשות מגע, כאשר כל אחד מהם עונה על צרכיו של אדם אינדוודואלי. אנשים שונים זקוקים לעדשות מגע שונות מטעמי יובש, מידת קוצר הרואי, מבנה העין ועוד.
על מנת להצליח ולהתאים את עדשות המגע המתאימות ביותר מומלץ לקבוע תור לבדיקת ראייה אצל מתאם עדשות מקצועי, אותו תוכלו לאתר באמצעות האינטרנט או בחנויות האופטיקה המקצועיות. בדיקת ראייה נחוצה לכל מי שמבקש לעבור לעדשות מגע לאחר שנים של הרכבת משקפיים וגם עבור משתמש חדש שזה עתה גילה כי יש לו צורך בעזרה בתחום הראייה. בדיקת הראייה תקבע בין היתר גם מהו המספר המתאים להזמנת העדשות.
עדשות מגע למי זה מתאים?
לא מעט מיתוסים נרקמו במהלך השנים לגבי עדשות מגע. חלקם, כמו המיתוס על היעלמות עדשות בחלק האחורי של העין ללא יכולת שליפה למשל, מופרכים לחלוטין, אך עדיין ישנם לא מעט אנשים הנותנים למיתוסים הללו להשפיע עליהם בהחלטה האם להימנע או לא מהרכבת עדשות מגע.
באופן כללי עדשות מגע מתאימות לכל אדם בריא מגיל שתים עשרה ועד גיל מאה. עדשות מגע אולי מורכבות יותר ממשקפיים אך הן נוחות פי כמה ומאפשרות מרחב תמרון רב יותר, בעיקר עבור ילדים. בגיל צעיר יחסית מתקשים הילדים לבצע את החדרת העדשות והוצאתם בקלות, אך זה כמובן סובייקטיבי, כנ'ל גם לגבי מבוגרים.