גבס משמש למספר מטרות בכל הקשור לבנייה ושיפוצים, קיימים סוגים שונים של קירות גבס. ניתן להצביע על שלושה בסיסיים, כאשר לכל אחד מטרה וגוון אחר לצורך ההבדלה לפי הגוון והשימוש: קירות בגוון בז' – גבס רגיל; קירות גבס בצבע וורוד – עמידים בפני אש; קירות גבס ירוקים – עמידים בפני לחות. הסוג השלישי של קירות הגבס אינו עמיד בפני פגעי מזג אוויר וגשם, אך מותאם לשימוש באמבטיות ומטבחים.
את לוחות הגבס השונים ניתן לנסר לפי צרכי הבניה או עיצוב פנים החדר. ראשית, חותכים את לוחות הגבס לגדלים והצורות המדויקים בהם יש צורך, לאחר מכן מחברים את לוחות הגבס לרצפה או לתקרה בעזרת פרופילי פח ומסלולי מתכת - שילובם של אלו יוצר למעשה מעיין מסגרת. אל המסגרת שנוצרה מחברים את לוחות הגבס בעזרת ברגים. ראשית מחברים את הפרופילים הללו בעזרת הברגה אל חומרי המסגרת: קירות עשויים לבנים ובטון, תקרות ועוד; לאחר מכן מחברים את משטחי גבס אל הפרופילים המקובעים; בשלב הבא מורחים חומר המהווה מעיין דבק - מרק - על גבי משטחי הגבס, באופן שייצור משטח חלק ויעלים למראית העין את נקודות החיבור בין המשטחים, את הסימנים של הברגים וכולי; בשלב הבא ניתן כבר לצבוע את הקיר. כך מתקבלים מדפים, קישוטים, קירות תקרות וכל צורה אחרת העולה בראשכם - כיד הדמיון הטובה - במשקל מאוד נמוך, בזמן ובעלות מדהימים.
הבניה בגבס, אם כן, כה פשוטה, קלה וזולה ביחס לסוגי בניה אחרים, עד כי היא הופכת למשתלמת מאוד. בעיקר בבואנו לשנות את מראה החלל הפנימי של החדר בזמן קצר ובתקציב נמוך יחסית.
אולם חשוב להיות מודעים לחסרונותיו המשמעותיים של גבס. ראשית - אי עמידותו במים. גבס סופח אליו נוזלים מאופן טבעו. לכן מגע ממושך בין קיר גבס למים יגרום לקיר הגבס להתנפח ולהתעוות. לכן לפני שנחליט אם לבנות בעזרת גבס חשוב לבדוק: האם המקום חשוף לגשם? האם ייתכן כי באחת מנקודות הבניה יתנקזו מי גשם, או לחילופין מים משטיפת רצפות? אם התשובה חיובית יש למצוא פיתרון חלופי לניקוז או להימנע משימוש בגבס. כמו כן יש לשים לב כי הקבלן המבצע יותיר רווח של כסנטימטר בין הרצפה ולוח הגבס ואף לא לוותר על חיפוי פאנלי מחומר שיאטום את המים מחוץ לאזור הגבס. לשם כך, ניתן להשתמש על קיר הגבס בחיפוי קרמיקה, שיש או כל חומר אחר המתאים לעיצוב ולתקציב, כל עוד הוא עמיד בפני נזילת מים לעבר הגבס.