מה הם מפלי שוקולד?
מפלי שוקולד הם טרנד הולך וגובר בשוק עיצוב האירועים. מדובר במכונה המיובאת מארצות הברית או מסין, פרי המצאתו של השף הנרי דואל, המשתמשת בתמיסת שוקולד ויוצרת מפל שוקולד בו יכולים האורחים לטבול פירות, מרשמלו עוגיות וכל דבר אחר העולה על רוחכם. מפלי שוקולד הם תוספת אסטתית מרשימה לכל אירוע. כולם אוהבים שוקולד וסגולותיו ידועות לכולם : שיפור מצב הרוח, ריח מגרה וקינוח טעים. גודלן הסטדרטי של מפלי שוקולד הוא 40 ס"מ אך ניתן למצוא מפלי שוקולד בגדלים שונים. מפלי שוקולד מתאימים לכל אירוע, בבית פרטי או באולם באירועים. ניתן לראות כיום מפלי שוקולד בימי הולדת, חתונות, בריתות, אירועי חברה וכו'.
מפלי שוקולד - דגשים לבחירה.
כיום ניתן להשכיר מפל שוקולד או לקנות. כאשר בוחרים בשירותיה של חברה יש לוודא מספר דגשים המשפיעים גם על המחיר :
1. האם החברה מספקת הדרכה להפעלת המכונה או מפעיל?
2. האם החברה מספקת את השוקולד ודואגת להמסתו?
3. באיזה שוקלד מדובר? כמה הוא איכותי? התקן האירופאי עומד על 35% מוצרי קקאו.
בעריכת השוואת מחירים, יש לקחת בחשבון גורמים אלו. במקרים רבים ניתן לקצץ עלויות על ידי רכישת השוקולד בעצמכם או תפעול עצמי של המכונה. עם זאת, יתרונותיה של חברת מפלי שוקולד, הם ברורים. העיצוב יעשה ללא דופי, החברות מודעות לכמות השוקולד ולגודל המכונה ויודעות להתאימם לכמות האורחים האירוע. תפעול תקלות במכשיר נעשה בקלות ובמידה ומתעוררת בעיה, נשלף מפל שוקולד חלופי מייד.
כדאי כמובן לחפש המלצות על חברות מחברים ופורומים און ליין.
מפלי שוקולד - מזרקת שוקולד.
קיים לעיתים בלבול בין שני המושגים. מפל שוקולד ומזרקת שוקולד הם שמות שונים לאותו הדבר.
מפלי שוקולד - תפעול עצמי.
הפעלתם של מפלי שוקולד היא פשוטה מאוד. יש לקנות כמות מספקת של שוקולד על פי טעמכם, בהתאם לגודל המזרקת שוקולד ובהתאם לכמות האורחים באירוע. מזרקת שוקולד בגודל הסטנדרטי של 40 ס"מ צורכת כ-1.2 ק"ג שוקולד להפעלה אחת. מזרקת שוקולד בגודל מטר צורכת כ-6 ק"ג שוקולד. את השוקולד יש להמיס ביחס של חצי כוס שמן על כל קילו שוקולד, בסיר או במיקרוגל. יש לשים לב כי השוקולד אינו נשרף. את התמיסה מכניסים למכונה ומפעילים. יש לוודא כי המכונה עומדת בצורה ישרה. ניתן לכוון אותה על ידי הרגליות למטה. מסביב למפל שוקולד יש להניח פירות שונים, עוגיות וכו' בעיצוב נעים.