חלקינו אשר היו מבוגרים מספיק על מנת לזכור את מלחמת המפרץ, בהחלט יודעים במה מדובר – הלחץ, אי הוודאות, הפאניקה ותחושת חוסר האונים אינן חומקים גם מהאדישים והאמיצים ביותר. ערכות מגן כוללות מספר אלמנטים אשר נועדו לאפשר לאזרח מן השורה להתמודד אל מול מספר כלי נשק מתוחכמים והרסניים ובדר"כ ביצועיהן משביעי רצון. חלק בלתי נפרד מכל ערכת מגן הינו מסיכת האב"כ, אשר יכולה להשתנות בצורתה ומימדיה בהתאם לגיל הלובש אותה אך פעולתה זהה בכל המקרים והרי עקרונותיה לפניכם.
סינון
כאשר קיבלתם ערכות מגן נאמר לכם כי הן עתידות לשמש אתכם כנגד התקפות בלתי קונבנציונאליות. ראשי התיבות של שם המסכות הינו אטומי-ביולוגי-כימי (אב"כ) וזאת מאחר והן נותנות מענה לא רע בכלל כנגד התקפות אלה. מסיכות האב"כ פועלות בראש ובראשונה ע"י סינון. המסנן הינו הפתח היחידי דרכו זורם אוויר אל תוך המסכה והדבר הראשון אותו הוא פוגש זהו פילטר, אשר בנוי כמו רשת צפופה המהווה מכשול מפני חיידקים, וירוסים וחלקיקים אחרים אשר מתהווים כתוצאה מפיצוץ אטומי.
ספיחה ע"י פחם פעיל
בגוף המסנן של מסכות האב"כ ישנו פחם פעיל אשר לו תכונות ספיחה יוצאות דופן. ערכות מגן נועדו להגן מפני נשק כימי – הפחם הפעיל אמור לספוח על פניו את מולקולות הגז הרעיל ולנטרל אותן מכדי פעולה. ישנן ערכות מגן אשר אף מסוגלות לבצע תגובה כימית עם רעלנים כך שכושר הסילוק והמניעה שלהן עולה בצורה משמעותית.
הגבלות למסכות האב"כ
מסיכות האב"כ אשר יש לכולנו בבוידם או בארון מסוגלות לתת מענה מצויין כנגד התקפות טילים מסוכנות לפרק זמן קצר. אולם, גם ערכות מגן משוכללות ביותר לא יצליחו לשרת נאמנה את מטרותיהן כנגד ישיבה ארוכת ימים בחדר האטום. ככל שאנו נושמים, כך עולה ריכוז הפחמן הדו חמצני בחדר ומתרוקנים מאגרי החמצן, דבר אשר לבטח ייצור את הצורך לפתוח דלת ולנשום אוויר "צח" אם יהיה קיים. מערכת סינון אוויר ביתית או כזו המיועדת לחדר האטום פותרת את הבעיה וממקסמת את יכולותיה של ערכת המגן להגן עליכם לזמן רב יותר.