אנשים רבים חווים רמות של מתח וחרדה לפני חתונתם, אך מתקשים לשוחח עם כך עם בני זוגם או עם אחרים משמעותיים בחייהם, מתוך המחשבה שחוויות שליליות לפני חתונה מעידות אולי על קשר זוגי לא טוב. ההישארות לבד עם התחושות המציפות לפעמים גורמת לתחושות אשמה, בדידות והגברת החרדה בתהליך תכנון החתונה עד לרגע השיא- החתונה.
המעבר לעיתים בין שלב האירוסין- שמתואר על פי רוב האנשים כשלב רומנטי ומושלם- לבין תכנון החתונה נחווה אף הוא כמבלבל וכיוצר דיסוננס בתוך נפשו של האדם ובתוך הזוגיות. חשוב להסביר לאנשים שמתארסים, שאמנם חתונה היא אירוע משמח, אך היא גם אירוע שיוצר לחץ רב ושאין מדובר רק בקבלת טבעת אירוסין , אלא בתהליך של קבלת החלטות רגשיות וכלכליות בתיווך של משפחה וחברים, שמעורבותם אפילו יכולה ליצור תחושה של מחנות.
אנשים רבים מספרים שרגע האירוסין והחלפת טבעות אירוסין היה כל כך מרגש, שלאחריו הרגישו סוג של אובדן ועצבות. תחושת הביטחון והוודאות שניתנה במעמד קבלת טבעות אירוסין התפוגגה והותירה אחריה חלל שמבקש להתמלא, ושאינו יכול להתמלא רק מכורח ההכנות לחתונה. ייתכן אף שיש להשאר עם חלל זה, מאחר ובכל קשר יש בנו גם חלקים שמהססים בו, מפקפקים בו ולא מרוצים ממנו, עד כמה קטנים שיהיו. עלינו להכיל את החלקים השונים ומגוון התחושות שמציפות אותנו, מתוך עמדה של לסמוך על עצמנו ועל ההחלטות שקיבלנו עד כה.