בהיסטוריה הסינית מסופר שהמשי התגלה בסביבות 2700 לפנה"ס על ידי אשתו שלהקיסרהואנג די, שי ליו שי. מסופר שכאשר היא נהנתה מכוס תה מתחת לעץ התות,פקעת משיירדה מן העץ ישר לתוך הספל. הגולם נפרם וחשף חוט משי בודד.באותו זמן, תולעי משי ניתן היה למצוא אך ורק בסין. תולעי משי ניזונים מעליםטיים של עץ התות, ועצי תות גדלים בעיקר באזור סין. השימוש במשיבסיןהיה שמור זמן רב בבלעדיות של משפחת הקיסרות ואף נוצרו כללים נוקשים אשרמסדירים כל דרג רשמי ואיזה צבע משי מותר לו לשים. בלעדיות כמעט מוחלטת זונותרה על כנה במשך אלף שנה, ורק לאחר מכן התחילו להתפשט בגדי המשי בהדרגהלמעמדות חברתיים נמוכים יותר בסין. המשי לא היה בשימוש רק להכנת בגדים,השתמשו בו גם להכנת מכשירים, קשתות נגינה, מכשירי דיג ואפילו נייר יוקרתי. המשי היה גם המתנה הרשמית משפחת הקיסרות לגורמים ומדינות שכנות. בסין המשי הפךלסמל, סמל המייצג את האליטה של החברה, מה שהפך את הרדיקל (כתב סיני) שלהמשי לאחדהנפוצים ביותר בסין.
למרות המונופול של סין על ייצור שלמשי,בשום אופן היא לא היתה המדינה היחידה לאמץ את החומר. שרידי משי התגלובקבריםמצריים משנת 1000 לפנה"ס, ועד 400 לפנה"ס סוחרים הקימו דרך מסחרמשמעותית בגודלהשל משי מסין דרך מרכז אסיה ועד אירופה. דרך זו, שאותה חצוקרוואנים מלאי סחורה, מכונה כיום "דרך המשי". המשי היה צריך לעבור מרחקים ארוכים כדי להגיע לשווקים הגדולים של המזרח התיכון, המשי היה מאוד יקר ומאוד מבוקש בקרב המעמדות הגבוהים של החברה. המונופולשלסין על ייצור המשי הצליח בעיקר בזכות חוק שקבע שכל אחד שנתפס מבריחבייצים של תועי משי, תולעי משי עצמן או כל מידע על טכנולוגיית ייצור המשימתוךסין, יוצא להורג. סוחרים היו עוברים חיפושים ובדיקות קפדניות בגבולהסיני.
בשנת 300 לפנה"סלערך נשלחה יחידה מיוחדת מיפן לסין כדילהביא את המתכון הסודי לתהליך ייצור המשי,היפנים הצליחו להביא ביצי תולעתהמשי ואת הידע של איך לטפל בהם כדי לייצרמשי.למרות זאת, סין נשארה היצרןהעיקרי של המשי.
בשנת 500 לספירה,קבוצת גברים שעבדו תחת הקיסרהביזנטי יוסטיניאנוס התחפשולכמרים והצליחו להבריח ביצים של תולעת המשימחוץ לגבולותייה של סין על ידי הסתרת הבייציםבתוך מוטות במבוק. זוהי חלקמהאגדה על איך ייצור המשי התפשט אל מערב אסיהואירופה. מדינות בולטותשהתחילו לייצר משי היו: איטליה, צרפת ויפן.
עם חלוף זמן סין איבדהאת כוחה האבסולוטי בשוק מאז שהמתכון לייצור המשי דלף מגבולותיה, ואם כל זאתהיאהצליחה להתאושש במאה ה -20 וכיום היא שוב הייצואנית הגדולה ביותר של סחורות משי בעולם.